La torxa olímpica recorrerà 60 quilòmetres de Barcelona en el seu recorregut per les ciutats del món

0
686

Un total de 3.600 persones portaran la torxa olímpica en el seu camí cap a Atenes, on se celebraran els pròxims Jocs Olímpics, i recorrerà 34 ciutats dels cinc continents, entre elles Barcelona, que rebrà la flama olímpica el 27 de juny en un recorregut de 60 quilòmetres pels carrers de la capital catalana que, entre d´´altres llocs, passarà pel recinte del Fòrum Universal de les Cultures. El recorregut de la torxa ha estat presentat avui a l´´Ajuntament de Barcelona al costat de l´´acord de col·laboració entre Barcelona, Atenes i Gènova per impulsar la projecció internacional del Mediterrani amb motiu dels esdeveniments que acolliran les tres ciutats al 2004: el Fòrum Universal de les Cultures, els Jocs Olímpics i la Capitalitat Europea de la Cultura. Un acte amb els alcaldes de Barcelona, Joan Clos, i de Gènova, Giuseppe Pericu, el regidor d´´Esports del consistori barceloní, Pere Alcober, ha presentat el recorregut que efectuarà per Barcelona la torxa olímpica que encendrà el peveter d´´Atenes i que, en aquesta edició, té com a lema "Passa la flama, uneix el món". La torxa recorrerà 34 ciutats dels cinc continents entre juny i juliol de 2004, en mans de 3.600 portadors, gairebé uns 120 diaris. La flama arribarà a Barcelona el 27 de juny, iniciant el recorregut a les 12.30 hores a l´´estadi Olímpic de Montjuïc Lluís Companys. Durant els seus 60 quilòmetres per la capital catalana, passarà per la Plaça central del recinte del Fòrum i conclourà al pavelló Mies van der Rohe, a l´´eix de l´´antiga Exposició Universal de 1929.| Els portadors de la torxa seran atletes olímpics i paralímpics de Barcelona´´92, esportistes en actiu, escolars relacionats amb l´´esport i ciutadans que representin la composició diversa de la societat barcelonina, ha exposat Alcober, que ha estat acompanyat d´´esportistes olímpics de diferents èpoques. Entre d´´altres, hi han assistit Juan Antonio San Epifanio i Nacho Solozábal (bàsquet), Natalia Via-Dufresne, José Van der Ploeg (vela), Tomàs Barris (atletisme), Xavier Argudo (taekwondo), Lolo Ibern, Jordi Neyra (waterpolo), Xavi Civit (beisbol), Cristina Curto (judo), Leandro Negre (hoquei) i Carlos Sala (atletisme).

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.