La Federació nord-americana reconeix el positiu de quatre dels seus esportistes per THG

0
449

La Federació nord-americana d´´atletisme va reconèixer el positiu de quatre atletes, tres dels quals van participar en el passat Mundial del París, per THG, un nou esteroide anabolitzant d´´estructura modificada, al temps que revelava el llançament d´´un pla de lluita contra el dopatge que apunta directament a la ´´tolerància zero´´. Segons el director general de la USATF, Craig Masback, tres dels quatre esportistes involucrats van participar a fins d´´agost en el Mundial d´´Atletisme, encara que cap d´´ells va arribar a guanyar medalles. Mentre el rotatiu Washington Post va avançar ahir que un dels atletes seria el llançador de pes Kevin Toth, quart a París, Masback va rebutjar donar els noms dels quatres implicats. Allen Johnson, campió olímpic en els 110 metres tanques en els Jocs d´´Atlanta es va declarar a favor d´´un control de les mostres extretes durant el Mundial parisenc, preconitzat per la Federació Internacional d´´Atletisme (IAAF). "Hem de prendre la davantera per trobar als tramposos, encara que s´´hagi de tractar de recórrer a les anàlisis (de les velles mostres) amb el nou mètode de detecció", va afirmar el múltiple campió del món. La setmana passada l´´Agència Mundial Antidopatge (USADA) va anunciar haver descobert un nou esteroide anabolitzant sintètic -la Tétrahydrogestrinone (THG)- en les mostres recollides durant els campionats nord-americans del 2003, en els que van participar els quatre atletes actualment qüestionats, així com en controls realitzats fora de competència.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.