Competició sanciona Alberto García amb dos anys per consum d´EPO

0
350

El Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola d´Atletisme (RFEA) ha sancionat avui amb dos anys l´atleta madrileny Alberto García per dopatge, segons han informat a Europa Press fonts de la RFEA. García ha estat trobat culpable del consum d´eritropoetina (EPO), després dels resultats de les anàlisis i de les proves practicades i sol·licitades per l´atleta, cosa que es considera com una infracció esportiva molt greu. Amb aquesta sanció, l´atleta espanyol, actual campió d´Europa de 3.000 i 5.000 metres i subcampió mundial de 3.000 en pista coberta aquest any a Birmingham, no podrà tornar a competir fins al 9 de juny del 2005, amb la qual cosa es perdrà els Jocs Olímpics d´Atenes 2004. Alberto García va donar positiu el 29 de març a Lausana durant els Mundials de cros per consum d´EPO i, després que la contraanàlisi fet el maig a Lausana confirmarà el positiu, va ser suspès de manera cautelar, per la qual cosa es va perdre els Mundials de París del mes d´agost passat. El madrileny veu així, als seus 32 anys, tallada una trajectòria ascendent els últims anys que el va portar el 2002 a rebre el Premi Nacional de l´Esport Príncep Felip després dels seus triomfs a la pista. Amb aquests dos anys de suspensió l´objectiu més pròxim per a García seran els Mundials a l´aire lliure d´Hèlsinki, on ja tenia 34 anys.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.