Competició sanciona Alberto García amb dos anys per consum d´EPO

0
489

El Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola d´Atletisme (RFEA) ha sancionat avui amb dos anys l´atleta madrileny Alberto García per dopatge, segons han informat a Europa Press fonts de la RFEA. García ha estat trobat culpable del consum d´eritropoetina (EPO), després dels resultats de les anàlisis i de les proves practicades i sol·licitades per l´atleta, cosa que es considera com una infracció esportiva molt greu. Amb aquesta sanció, l´atleta espanyol, actual campió d´Europa de 3.000 i 5.000 metres i subcampió mundial de 3.000 en pista coberta aquest any a Birmingham, no podrà tornar a competir fins al 9 de juny del 2005, amb la qual cosa es perdrà els Jocs Olímpics d´Atenes 2004. Alberto García va donar positiu el 29 de març a Lausana durant els Mundials de cros per consum d´EPO i, després que la contraanàlisi fet el maig a Lausana confirmarà el positiu, va ser suspès de manera cautelar, per la qual cosa es va perdre els Mundials de París del mes d´agost passat. El madrileny veu així, als seus 32 anys, tallada una trajectòria ascendent els últims anys que el va portar el 2002 a rebre el Premi Nacional de l´Esport Príncep Felip després dels seus triomfs a la pista. Amb aquests dos anys de suspensió l´objectiu més pròxim per a García seran els Mundials a l´aire lliure d´Hèlsinki, on ja tenia 34 anys.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.