Tergat bat el rècord del món trencant la barrera dels 2:05

0
433

A ls 34 anys i en la seva sisena marató, encara sense cap victòria, quan semblava que ja havien passat els seus millors dies, Paul Tergat va tirar per terra ahir el rècord de la mítica distància i a la vegada la barrera de les 2 hores i 5 minuts (2:04:55). L´atleta kenyà, pentacampió de cross i vell rival vençut de Gebreselassie als 10.000 metres, va impressionar en el ràpid traçat urbà de Berlín rebaixant en 43 segons la marca mundial de Khannouchi (2:05:38), a Londres el 2002. Tot i el sensacional crono, Tergat encara hauria esgarrapat algun segon més si no s´hagués confós als 10 metres finals amb els cotxes de l´organització. L´africà va seguir la caravana de la cursa -que s´havia desviat per deixar-li pas- enlloc d´encarar l´arribada a la Porta de Brandenburg. Aquesta badada, a més, li va estar a punt de costar el triomf perquè el seu compatriota Samy Korir, que es trobava a 300 metres d´ell, va atrapar-lo i va forçar un esprint espectacular resolt per un segon. Així, Korir va firmar el segon millor temps de la història (2:04:56). "Per fi! Sentia gent dir que ara ja no podia ni guanyar, però jo sabia que el meu dia arribaria", va afirmar Tergat, que havia preparat a consciència la carrera. Amb entrenaments de més de 40 quilòmetres, el kenyà buscava perfeccionar l´últim tram dels 42,195 km. "He après que després del km 38 tot depèn de la força mental", va explicar l´atleta, que en tot moment va fer temps parcials de rècord, ajudat per Korir. Tergat, que també té la mitja marató (59:17), es converteix en el primer kenyà a tenir la plusmarca de la marató. Un segon cop d´efecte de Kenya després del de Kipchoge als 5.000 m dels Mundials de París.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.