Tergat bat el rècord del món trencant la barrera dels 2:05

0
340

A ls 34 anys i en la seva sisena marató, encara sense cap victòria, quan semblava que ja havien passat els seus millors dies, Paul Tergat va tirar per terra ahir el rècord de la mítica distància i a la vegada la barrera de les 2 hores i 5 minuts (2:04:55). L´atleta kenyà, pentacampió de cross i vell rival vençut de Gebreselassie als 10.000 metres, va impressionar en el ràpid traçat urbà de Berlín rebaixant en 43 segons la marca mundial de Khannouchi (2:05:38), a Londres el 2002. Tot i el sensacional crono, Tergat encara hauria esgarrapat algun segon més si no s´hagués confós als 10 metres finals amb els cotxes de l´organització. L´africà va seguir la caravana de la cursa -que s´havia desviat per deixar-li pas- enlloc d´encarar l´arribada a la Porta de Brandenburg. Aquesta badada, a més, li va estar a punt de costar el triomf perquè el seu compatriota Samy Korir, que es trobava a 300 metres d´ell, va atrapar-lo i va forçar un esprint espectacular resolt per un segon. Així, Korir va firmar el segon millor temps de la història (2:04:56). "Per fi! Sentia gent dir que ara ja no podia ni guanyar, però jo sabia que el meu dia arribaria", va afirmar Tergat, que havia preparat a consciència la carrera. Amb entrenaments de més de 40 quilòmetres, el kenyà buscava perfeccionar l´últim tram dels 42,195 km. "He après que després del km 38 tot depèn de la força mental", va explicar l´atleta, que en tot moment va fer temps parcials de rècord, ajudat per Korir. Tergat, que també té la mitja marató (59:17), es converteix en el primer kenyà a tenir la plusmarca de la marató. Un segon cop d´efecte de Kenya després del de Kipchoge als 5.000 m dels Mundials de París.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.