La Selecció Catalana lluitarà pel Campionat del Món de Curses de Muntanya

0
436

Els corredors de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya, Agustí Roc (Centre Excursionista Sant Boi) i Teresa Forn (Club Esportiu 2X2 de Santpedor), lideren la classificació general del Campionat del Món de l’especialitat a falta de la darrera prova, que es disputarà els propers dies 4 i 5 d’octubre a l’illa de Borneo (Malàisia) amb la disputa del Mt. Kinabalu Climbathon. Agustí Roc és el màxim favorit per revalidar el títol aconseguit l’any passat, encara que haurà de lluitar-ho amb els corredors italians Lucio Fregona i Jean Pellissier, màxims rivals del corredor català. El també corredor de la Selecció Catalana, Joan Colomer (Unió Excursionista de Vic), encara té possibilitats d’aconseguir el tercer lloc final. Teresa Forn, s’haurà de disputar el títol amb la corredora francesa i màxima favorita Corinne Favre, però una bona cursa podria donar-li el títol a la catalana. Les també catalanes Anna Serra (Unió Excursionista Urgellenca) i Marta Busquets (Centre Excursionista de Súria), segona i quarta a la classificació actual, també aspiren a pujar al podi final. La cursa del Mount Kinabalu puja al cim de la muntanya que porta aquest nom amb una alçada de 4.095m, amb uns desnivells de pujada de 2.229m i 2.395m de baixada, amb un terreny selvàtic fins els 3.600m que donen pas a un terreny rocós fins el cim, al qual s´ha d´arribar ajudant-se d´unes cordes fixes. Una altra característica d’aquesta cursa, són els prop de 6 quilòmetres de pujada i baixada de graons fets amb fusta, pedres i altres elements de muntanya. El clima tropical és una altre handicap pels participants, ja que la humitat és molt intensa a la part més baixa de la cursa. En cas d’obtenir un o els dos títols, la Selecció Catalana de Curses de Muntanya, per segon any consecutiu aconseguiria estar en el lloc més alt d’aquest esport. Recordem que la Selecció Catalana de Curses de Muntanya és de les poques seleccions catalanes que pot competir com a tal en un Campionat del Món L’equip català marxarà cap a Malàisia el proper dia 28 de setembre.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.