Cortés Huete: «Vull quedar entre els deu primers del món a París»

0
422

Comença el compte enrere per a Javier Cortés Huete. L´atleta badaloní, que el dia 30 d´agost disputarà la seva tercera marató en uns mundials, assegura que passa per un moment de forma prou bo i confia a estar entre els deu millors maratonians del món. Huete, que en els dos anteriors mundials no va demostrar la seva autèntica vàlua, s´ha preparat a consciència durant les últimes setmanes per aquesta prova. Francisco Javier Cortés Huete marxarà el dia 28 cap a la ciutat de la llum, on l´atleta badaloní confia a obtenir una marca que il·lumini la seva brillant trajectòria i el col·loqui entre els deu millors maratonians del món. No serà una gesta gens fàcil, però Huete es veu amb forces per fer la competència als atletes kenyans, etíops, francesos, italians i espanyols. En total, Huete preveu que tindrà una vintena de rivals amb què haurà de competir per aconseguir el seu objectiu. «El meu objectiu no és fer una gran marca, sinó obtenir una bona posició final. Vull estar entre els deu primers», corrobora Huete, per qui el gran favorit de la prova és l´etíop Gezahegne Abera. La millor marca del badaloní enguany ha estat de 2.10:39, lluny del seu millor registre personal, que és de 2.07:48. Un dels factors que més tem l´atleta badaloní és el climatològic. Huete acusa força la calor i París està vivint un estiu molt calorós A més, l´hora en què s´ha programat la prova, a les 14.20 h, no afavoreix gens els interessos del de Badalona: «Espero que no faci gaire calor aquell dia i arribar fresc a l´últim tram de la marató. Tot i així, crec que he fet la preparació correcta. Al juny em vaig entrenar a Barcelona, on vaig treballar sobretot el quilometratge, recorrent grans distàncies. Al juliol vaig canviar la ciutat per Andorra, on em vaig preparar en altura. Allà vaig canviar la quantitat per la qualitat dels quilòmetres», diu Huete, que el cap de setmana que ve pot situar Badalona en l´elit de l´atletisme mundial.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.