Josep Lluís Blanco és tercer en els 3.000 m obstacles del míting de Sant Sebastià amb un nou rècord català

0
461

El lloretenc Josep Lluís Blanco va batre ahir el rècord de Catalunya dels 3.000 m obstacles en el míting de Sant Sebastià, en finalitzar tercer amb un temps de 8:13.86. Blanco no va dubtar a qualificar la cursa com una de les millors que ha fet en la seva vida. «Estic content, no tant per la marca sinó per les bones sensacions que he tingut, ja que he anat al davant tota l´estona. He anat a guanyar, però Nyamu, el vencedor, és molt bo i Eliseo Martín també m´ha avançat.» Blanco (Puma) va ser ahir un dels principals protagonistes del míting de Sant Sebastià, una prova important amb vista al mundial de París. El corredor de Lloret va batre un dels rècords de Catalunya més difícils, el dels 3.000 m obstacles, que havia establert Marc Cepeda el 25 de juliol del 2000 amb 8:14.74. Blanco, que ahir va fer una cursa formidable en què va anar al davant tota l´estona lluitant pel primer lloc, va establir el nou rècord en 8:13.86. Ahir, en acabar la prova era feliç ja que això li dóna forces i moral amb vista el mundial a París i també per pensar que pot donar el millor en els jocs d´Atenes l´any vinent. El campió de la cursa va ser el kenyà Julius Nyamu, gairebé inabastable, mentre que l´aragonès Eliseo Martín només va avançar Blanco en l´última volta i va relegar el lloretenc al tercer lloc.| Blanco va fer una cursa molt agressiva enganxant-se a la llebre i als kenyans Julius Nyamu i Abel Cheruiyto, que eren els favorits. Va canviar el ritme sovint per desgastar els seus rivals, sobretot els espanyols Eliseo Martín i Martín Berlanas, i ho va aconseguir pel que fa a Berlanas, però Marín va protagonitzar un esprint final molt bo que va obligar Nyamu a donar-ho tot per guanyar la cursa. «Estic molt content i amb molta confiança per córrer a París i per estar a prop de les medalles. Crec que s´ha vist que els kenyans són molt bons, però tampoc són invencibles; he aconseguit arribar amb Nyamu al final i per a mi és important», va explicar ahir Blanco visiblement satisfet després de la cursa. El seu nou rècord de Catalunya és a més la quarta millor marca estatal de tots els temps i la tercera millor marca europea de la temporada. Per tot plegat, Blanco se sentia ahir pletòric i amb molta confiança per afrontar els pròxims reptes. El lloretenc va explicar que el nivell de la cursa havia estat molt fort -de fet, se´l veia una mica tocat ja abans de l´arribada-, i va dir que per les sensacions que tenia, pensava que fins i tot podria passar el campió al final. També confiava quedar al davant d´Eliseo Martín, que es va enganxar a Nyamu i Blanco i al final va aconseguir avançar el català.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.