La federació inclou Josep Lluís Blanco en una primera llista oficial d´atletes amb plaça segura per al mundial al mundial

0
453

La federació estatal d´atletisme va confirmar ahir oficialment que Josep Lluís Blanco és un dels atletes fixos en la selecció que disputarà el mundial a París, del 23 al 31 d´agost. Tot i que la llista definitiva no es publicarà fins dimarts vinent, després del míting de Sant Sebastià, la federació va voler tranquil·litzar ahir els 50 atletes que ja són en la llista, que tenen la plaça assegurada. De totes maneres, se n´hi poden afegir en cas que hi hagi proves que no tinguin les tres places cobertes. Blanco és un dels atletes que van respirar més tranquils quan van saber que hi havia una llista oficial. La seva inclusió, juntament amb la d´Eliseo Martín i Luis Miguel Martín Berlanas, per a la prova dels 3.000 obstacles, implica l´exclusió del campió d´Europa, Antonio Jiménez Pentinel. Una de les proves que pot variar és la dels 5.000, que ara no té representants. Amb la plaça segura, Blanco podria variar el seu pla de preparació. De moment, s´està replantejant participar en el míting de Sant Sebastià, on té algunes coses a guanyar (la prima de sortida i la possibilitat de millorar encara més els 8:16.93), però també a perdre, ja que implicaria la necessitat d´estar al màxim nivell massa setmanes seguides. Si no competeix diumenge, Blanco podria afrontar les dues pròximes setmanes amb un pla específic destinat a arribar als dies 23 (semifinals) i 26 (final) en les millors condicions. A Sant Sebastià, a més, els 3.000 obstacles estan pensats perquè el guanyador faci una marca al voltant de 8:15, mentre que els grans campionats se solen decidir amb marques no tan rellevants i més a l´abast de les possibilitats del lloretenc. Des de l´any 1999, Blanco ha estat cada any en marques al voltant de 8:20 o inferiors. El 1999 el va tancar amb 8:22.58; el 2000, amb 8:20.44; el 2001, amb 8:15.36; el 2002, amb 8:15.02, i aquest any té 8:16.93, però ha baixat de 8:20 una altra vegada (8:19.22).

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.