Les tempestes protagonistes de les curses de muntanya del cap de setmana

0
366

Les fortes tempestes caigudes el diumenge a la matinada, obligaren a variar els recorreguts de la I Cursa d´Alta Muntanya de la Vall de Boí i el Cross Vertical de Prat Primer d´Andorra. Vall de Boí La I Cursa d´Alta Muntanya de la Vall de Boí, puntuable per la II Copa Catalana de Curses d´Alta Muntanya, va estar a punt de ser suspesa, degut a la forta tempesta amb aparell elèctric desencadenada a primera hora del diumenge. Finalment, i després d´una millora del temps, es va poder donar la sortida a la cursa amb una hora d´endarreriment i un retall, per motius de seguretat d´aproximadament uns 5 quilòmetres, deixant la cursa en una distància de 19 quilòmetres. La cursa va estar dominada des d´un principi pel corredor Esteve Canal (GECA Lletissonada), que ja en el fort desnivell inicial (1.150 metres en 9 quilòmetres) va aconseguir una avantatge de dos minuts sobre els seus perseguidors, que finalment va ser augmentada en més de 3 minuts i mig. La segona plaça va estar molt disputada i amb moltes alternances, però finalment va ser per Xavier Zapater de la Unió Excursionista Matadepera.| Cal dir que ha estat un complicat debut dels organitzadors d´aquesta cursa, degut a les condicions meteorològiques, però que se´ns dubte han superat amb nota. Classificacions Vall de Boí: Homes: Esteve Canal (GECA Lletissonada) 2:12:13 Xavier Zapater (U. Exc. Matadepera) 2:15:59 Ricard Confalonieri (Taula Joves Contal) 2:17:31 Dones: Roser Espanyol (UEC Mataró) 2:55:09 Teresa Benet (Centre Exc. Llorençà) 3:12:07) Etna Vidal 3:15:17 El 4rt. Cross Vertical de Prat Primer d´Andorra, també va veure afectat el seu recorregut, per culpa de les tempestes de la matinada. Així el desnivell va ser retallat de 1000 metres a 800. La cursa va estar dominada pels corredors de la Selecció Catalana, que així finalitzaven la seva preparació pel Campionat del Món. La cursa va ser dominada i guanyada, per l´actual Campió del Món, Agustí Roc, seguit per Kiko Soler. Els també membres de la Selecció Jordi Martín i Xavi Cadena, van ser 4rt. i 6è, respectivament. En categoria de dones el domini va ser absolut per les corredores catalanes, així les tres posicions del pòdium van ser per Anna Serra, Teresa Forn i Ester Hernández.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.