Les tempestes protagonistes de les curses de muntanya del cap de setmana

0
427

Les fortes tempestes caigudes el diumenge a la matinada, obligaren a variar els recorreguts de la I Cursa d´Alta Muntanya de la Vall de Boí i el Cross Vertical de Prat Primer d´Andorra. Vall de Boí La I Cursa d´Alta Muntanya de la Vall de Boí, puntuable per la II Copa Catalana de Curses d´Alta Muntanya, va estar a punt de ser suspesa, degut a la forta tempesta amb aparell elèctric desencadenada a primera hora del diumenge. Finalment, i després d´una millora del temps, es va poder donar la sortida a la cursa amb una hora d´endarreriment i un retall, per motius de seguretat d´aproximadament uns 5 quilòmetres, deixant la cursa en una distància de 19 quilòmetres. La cursa va estar dominada des d´un principi pel corredor Esteve Canal (GECA Lletissonada), que ja en el fort desnivell inicial (1.150 metres en 9 quilòmetres) va aconseguir una avantatge de dos minuts sobre els seus perseguidors, que finalment va ser augmentada en més de 3 minuts i mig. La segona plaça va estar molt disputada i amb moltes alternances, però finalment va ser per Xavier Zapater de la Unió Excursionista Matadepera.| Cal dir que ha estat un complicat debut dels organitzadors d´aquesta cursa, degut a les condicions meteorològiques, però que se´ns dubte han superat amb nota. Classificacions Vall de Boí: Homes: Esteve Canal (GECA Lletissonada) 2:12:13 Xavier Zapater (U. Exc. Matadepera) 2:15:59 Ricard Confalonieri (Taula Joves Contal) 2:17:31 Dones: Roser Espanyol (UEC Mataró) 2:55:09 Teresa Benet (Centre Exc. Llorençà) 3:12:07) Etna Vidal 3:15:17 El 4rt. Cross Vertical de Prat Primer d´Andorra, també va veure afectat el seu recorregut, per culpa de les tempestes de la matinada. Així el desnivell va ser retallat de 1000 metres a 800. La cursa va estar dominada pels corredors de la Selecció Catalana, que així finalitzaven la seva preparació pel Campionat del Món. La cursa va ser dominada i guanyada, per l´actual Campió del Món, Agustí Roc, seguit per Kiko Soler. Els també membres de la Selecció Jordi Martín i Xavi Cadena, van ser 4rt. i 6è, respectivament. En categoria de dones el domini va ser absolut per les corredores catalanes, així les tres posicions del pòdium van ser per Anna Serra, Teresa Forn i Ester Hernández.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.