Organitzen una marató amb sortida i arribada a Empúries, que serà la segona de tot Catalunya

0
485

El municipi de l´Escala acollirà aquest mes de juny la primera edició d´una marató popular, una prova esportiva que a hores d´ara només se celebra a Barcelona en tot Catalunya. La cursa atlètica començarà i acabarà a les conegudes ruïnes d´Empúries, el monument més important de l´Escala. L´objectiu és que hi participin prop de 1.000 persones, entre esportistes professionals i amateurs. La primera marató d´Empúries està organitzada pel Patronat Municipal de l´Esport de l´Escala i Marathon Catalunya i està previst que se celebri el diumenge 8 de juny. El recorregut, com indiquen les regles d´aquesta prova, serà de 42,195 quilòmetres i la sortida i l´arribada es farà al conjunt monumental de les ruïnes. «Empúries és un punt simbòlic de la cultura grega i hem de recordar que la marató, la prova olímpica per excel·lència, també té el seu origen en els grecs», diu l´alcalde, Josep Maria Guinart.| El recorregut continuarà per tot el nucli antic de l´Escala i passarà pel passeig marítim, Riells i la zona de Montgó per llavors sortir en direcció a Bellcaire i tornar a fer mitja volta fins arribar novament a Empúries. Un esdeveniment popular La idea dels organitzadors és que en aquesta primera edició hi participin prop d´un miler de persones i la prova tant estarà oberta a corredors professionals i de renom com a amateurs. I per intentar obtenir el màxim de ressò, l´Ajuntament ja ha començat a fer promoció a la zona de la Catalunya Nord i també a Barcelona, durant la Fira del Corredor, que va tenir lloc el mes passat. «Ara, l´objectiu és continuar tota aquesta publicitat i també anirem a Madrid aprofitant la celebració de la marató», diu Guinart, el qual es mostra molt il·lusionat amb aquest projecte, tenint en compte que a Catalunya només hi ha una cursa d´aquestes característiques: la de Barcelona. Aprofitant la celebració d´aquest esdeveniment esportiu, l´Ajuntament també vol muntar activitats paral·leles, sobretot de caire cultural, per donar a conèixer Empúries i tot el municipi. A més, segons explica l´alcalde, també s´està a punt de concretar el pas de la flama olímpica d´Atenes 2004 per l´Escala i de signar un conveni amb Barcelona per participar en el Fòrum de les Cultures.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.