Victòries de Xavier Llobet i Pilar Hidalgo a Mataró

0
479

La tercera edició del Triatló Ciutat de Mataró, Gran Premi Excelent Center, va donar l´inici a la temporada de triatló 2003 el passat diumenge 1 de juny amb l´al•licient de la disputa del campionat de Catalunya per grups d´edat. La competició organitzada exemplarment pel Centre Natació Mataró va cobrir totes les expectatives amb una inscripció de 500 triatletes que van haver de completar els tres segments en línia de la prova, amb 750 metres de natació, 20 km de ciclisme de carretera en circuit tancat al trànsit, i 5 km de cursa a peu. El Gran Premi Excelent Center exclusiu només pel primer participant en creuar la línia d´arribada, fos home o dona, va portar a l´organitzador a avançar la sortida de les fémines en 7 minuts en base a les classificacions de l´edició de l´any anterior. Pilar Hidalgo (Fluvial-Seur), guanyadora del Gran Premi a l´edició del 2002 va situar-se en primera posició només donar-se la sortida a la natació del primer segment. Hidalgo va transitar en solitari tot el segment de ciclisme, realitzant la transició a la cursa a peu amb opcions d´aconseguir el gran premi. Núria Padrisa (Excelent Center) que va perdre 45 segons a la natació va organitzar la persecució d´Hidalgo, incorporant-se al grup ciclista dins la primera volta de ciclisme la seva companya d´equip Marta Jiménez. Paula Pérez (C. N. Mataró) també es va incorporar al grup de Padrisa, mentre que la seva companya del Mataró Marta Víves va perdre roda quedant fora del grup. Santi Pellejero (C.N. Mataró) va tornar a ser el millor nedador, per quedar incorporat tot seguit dins del grup masculí capdavanter ja dins el segment de ciclisme. Xavier Llobet i Jordi Elías de l´Excelent van portar el pes d´aquest grup de 5 unitats amb Pellejero col•laborant amb retlleus, quedant Josep Farrés (Excelent) i Francesc Godoy (C.N. Barcelona) a roda reservant forces pel tercer segment. Per darrera els germans Josep Manel i Francesc Juárez (C.N. Reus Ploms) van quedar situats en un tercer grup ciclista, i tirant amb força van aconseguir la fusió amb el grup precedent just al completar la primera volta, quedant agrupats 15 ciclistes. Els 5 triatletes del cap de cursa van mantenir un elevat ritme ciclista deixant als perseguidors sense opcions. Amb el Gran Premi Excelent en joc, Hidalgo que a l´inici dels 5 km de cursa a peu del tercer segment va treure un minut i mig d´avantatge sobre els perseguidors, després del seu esforç en solitari al ciclisme no va poder impedir ser avançada pels triatletes masculins més ràpids, i va ser Xavier Llobet qui va assolir la primera posició amb un temps final de 56 min 17 s creuant la línia d´arribada junt a Jordi Elías que es va classificar en segona posició sense disputar l´esprint final a Llobet. El júnior Francesc Godoy (fill del mític Paco Godoy) va aconseguir una extraordinària tercera posició absoluta amb un registre de 56 min 25 s. El pòdium femení resultant va resultar idèntic al de l´any anterior, amb Pilar Hidalgo en primera posició amb un registre final de 1 h 3 min 57 s, seguida de Núria Padrisa i Marta Jiménez classificades en segona i tercera posicions amb uns temps de 1 h 6 min 29 s i 1 h 7 min 2 s, respectivament. L´Excelent Center va assolir la primera posició a les classificacions per equips.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.