El pintor badaloní Pol Guillén participa en una exposició de joves talents a París

0
850

El jove pintor badaloní Pol Guillén Duñó és un dels quatre artistes catalans que, des de fa uns dies, participa en una exposició col·lectiva de joves talents a La Maison de la Catalogne de París. Guillén, atleta també del Futbol Club Barcelona, treballa normalment amb tela, juga amb figures geomètriques i diferents tonalitats de colors i utilitza la textura com un dels elements clau de la seva obra: «Vaig sobreposant capes diferents; és un efecte amb el qual treballo molt», assegura Guillén, que amb les seves creacions busca «commoure, provocar l’emoció, desvetllar un sentiment i evitar la indiferència» de l’espectador. «Són també com un viatge iniciàtic cap al més profund, cap al més desconegut d’un mateix», afegeix. Aquesta predilecció per la textura l’ha portat últimament a treballar amb pasta de relleu i pintar sobre fusta: «Absorbeix l’aigua de manera diferent i treu unes textures molt interessants que, amb una tela, no pots aconseguir», es justifica el pintor. Pol Guillén, nascut a Badalona el 1977, es va llicenciar en Belles Arts el 1999 i, des d’aleshores, ha participat en diverses exposicions a la Sala Barna i a la Sala d’Art Jove de la Generalitat. Aquesta exposició li va obrir les portes per exposar, des de fa uns dies, a París: «A la sala Anglada hi exposen 24 artistes cada any i, a través d’un jurat, se n’escullen quatre per anar a París», explica Guillén. El badaloní, amb vuit obres, participa fins al mes vinent en aquesta col·lectiva a La Maison de la Catalogne, juntament amb l’escultora Rocío Cabanillas, la pintora Sílvia Masgoret i el gravador Àlex Pallí, i ha estat precisament aquesta oportunitat la que li ha permès exposar en altres llocs, com ho demostra el fet que, a partir del 13 de maig, ho farà a la Sala Blanquerna de Madrid. A Badalona, curiosament, encara no ho ha fet mai: «A vegades suposo que es necessita exposar a fora perquè et tinguin més en compte», confessa Guillén, que a la seva ciutat possiblement és més conegut pels trofeus obtinguts en l’atletisme.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.