Seleccionen Josep Lluís Blanco per tercer any consecutiu per al mundial de cros curt

0
631

L’atleta gironi Josep Lluís Blanco ha estat seleccionat per tercer any consecutiu per disputar el campionat del món de cros curt, que se celebrarà el pròxim dia 29 a Lausana, El comitè tècnic de la federació espanyola es va decantar finalment per l’atleta selvatà -Isaac Viciosa i Reyes Estévez han quedat descartats- per completar l’equip estatal, que intentarà repetir l’èxit del tercer lloc de l’any passat a Dublín. A part de Blanco, l’equip estatal el formaran Yusef El Nasri, Sergio Gallardo, Antonio Martínez (van copar el podi en el recent campionat d’Espanya de cros curt), Alberto García i Jesús España (segon i quart, respectivament, en els 3.000 metres del mundial en pista coberta del cap de setmana passat a Birmingham). Blanco es disputava una plaça amb dos atletes de prestigi internacional com són Viciosa i Reyes Estévez. «Suposo que ha acabat influint l’actitud guanyadora que vaig tenir en l’estatal -cinquè lloc final-, i sobretot el fet que m’estic entrenant molt bé i acostant-me al meu millor moment», va comentar ahir Blanco. A Eivissa, Reyes Estévez va quedar quart, i Viciosa, sisè. L’atleta lloretenc, l’únic integrant de l’equip estatal -juntament amb Alberto García- que repeteix de la temporada passada, es veu amb forces de ser un dels primers europeus a Lausana. «Entre un quinzè i un vintè lloc seria un resultat magnífic, i aquest serà el meu objectiu. M’afavoreix que el circuit sigui planer i força ràpid. El de l’any passat no m’agradava perquè hi havia molta pujada i baixada i era molt exigent, i tot i així vaig acabar vint-i-sisè», argumenta l’atleta, que la temporada vinent militarà en el GEiEG. Blanco confia que farà valer l’experiència dels dos últims anys per estar entre els favorits en una prova tan curta -4 quilòmetres- i amb més de 200 participants. «El cros curt és molt complicat perquè requereix molta preparació i concentració. És vital sortir bé si no et vols quedar embussat entre una munió de corredors i amb poques possibilitats de connectar amb el grup capdavanter. Però també si surts massa fort i no dosifiques bé, ho pagues car», explica Blanco, que afegeix que és molt difícil avançar rivals i molt fàcil que t’avancin. Fa dos anys, Blanco es va acabar esfondrant després d’haver fet el primer quilòmetre i mig entre els tres primers. L’any passat va regular molt millor les forces. Espanya defensarà l’extraordinària te rcera plaça que va aconseguir contra pronòstic a Dublín, darrere de Kenya -l’indiscutible favorit per revalidar el títol- i Etiòpia. Segons Blanco, els principals rivals seran «el Marroc, els Estats Units i França, que té molts atletes marroquins nacionalitzats i presenta un equip molt fort». L’atleta lloretenc no va puntuar en l’última edició a pesar d’acabar en una meritòria 26a plaça (va ser el cinquè espanyol a creuar l’arribada). Dels sis corredors que presenta cada país, els quatre primers són els que puntuen. Blanco no té cap dubte que els kenyans arrasaran, i també reconeix que «és difícil» que el combinat espanyol torni a pujar al podi. Blanco i la resta de seleccionats ja són a Madrid, on s’entrenaran durant aquesta setmana i la vinent per aconseguir la millor posada al punt possible per a Lausana.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.