Seleccionen Josep Lluís Blanco per tercer any consecutiu per al mundial de cros curt

0
440

L’atleta gironi Josep Lluís Blanco ha estat seleccionat per tercer any consecutiu per disputar el campionat del món de cros curt, que se celebrarà el pròxim dia 29 a Lausana, El comitè tècnic de la federació espanyola es va decantar finalment per l’atleta selvatà -Isaac Viciosa i Reyes Estévez han quedat descartats- per completar l’equip estatal, que intentarà repetir l’èxit del tercer lloc de l’any passat a Dublín. A part de Blanco, l’equip estatal el formaran Yusef El Nasri, Sergio Gallardo, Antonio Martínez (van copar el podi en el recent campionat d’Espanya de cros curt), Alberto García i Jesús España (segon i quart, respectivament, en els 3.000 metres del mundial en pista coberta del cap de setmana passat a Birmingham). Blanco es disputava una plaça amb dos atletes de prestigi internacional com són Viciosa i Reyes Estévez. «Suposo que ha acabat influint l’actitud guanyadora que vaig tenir en l’estatal -cinquè lloc final-, i sobretot el fet que m’estic entrenant molt bé i acostant-me al meu millor moment», va comentar ahir Blanco. A Eivissa, Reyes Estévez va quedar quart, i Viciosa, sisè. L’atleta lloretenc, l’únic integrant de l’equip estatal -juntament amb Alberto García- que repeteix de la temporada passada, es veu amb forces de ser un dels primers europeus a Lausana. «Entre un quinzè i un vintè lloc seria un resultat magnífic, i aquest serà el meu objectiu. M’afavoreix que el circuit sigui planer i força ràpid. El de l’any passat no m’agradava perquè hi havia molta pujada i baixada i era molt exigent, i tot i així vaig acabar vint-i-sisè», argumenta l’atleta, que la temporada vinent militarà en el GEiEG. Blanco confia que farà valer l’experiència dels dos últims anys per estar entre els favorits en una prova tan curta -4 quilòmetres- i amb més de 200 participants. «El cros curt és molt complicat perquè requereix molta preparació i concentració. És vital sortir bé si no et vols quedar embussat entre una munió de corredors i amb poques possibilitats de connectar amb el grup capdavanter. Però també si surts massa fort i no dosifiques bé, ho pagues car», explica Blanco, que afegeix que és molt difícil avançar rivals i molt fàcil que t’avancin. Fa dos anys, Blanco es va acabar esfondrant després d’haver fet el primer quilòmetre i mig entre els tres primers. L’any passat va regular molt millor les forces. Espanya defensarà l’extraordinària te rcera plaça que va aconseguir contra pronòstic a Dublín, darrere de Kenya -l’indiscutible favorit per revalidar el títol- i Etiòpia. Segons Blanco, els principals rivals seran «el Marroc, els Estats Units i França, que té molts atletes marroquins nacionalitzats i presenta un equip molt fort». L’atleta lloretenc no va puntuar en l’última edició a pesar d’acabar en una meritòria 26a plaça (va ser el cinquè espanyol a creuar l’arribada). Dels sis corredors que presenta cada país, els quatre primers són els que puntuen. Blanco no té cap dubte que els kenyans arrasaran, i també reconeix que «és difícil» que el combinat espanyol torni a pujar al podi. Blanco i la resta de seleccionats ja són a Madrid, on s’entrenaran durant aquesta setmana i la vinent per aconseguir la millor posada al punt possible per a Lausana.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.