Alberto Juzdado i Javier Caballero tindran llebres de luxe, La Marató de Barcelona vol ser la més ràpida d’Espanya

0
479

Rebaixar el temps de 2h09’37” que el kenià Timothy Cherigat va establir el passat mes de novembre a Sant Sebastià com la millor marca assolida mai a Espanya en una marató serà aquest diumenge el gran objetiu de la Marató de Barcelona, que en la seva 26ª edició tindrà en dos dels integrants de l’equip espanyol que el 2002 es va proclamar campió d’Europa a Munich, Alberto Juzdado i Javier Caballero, a les seves principals estrelles. La cursa, que començarà a les 8.30 hores del matí a l’avinguda Maria Cristina i acabarà al mateix indret després de passar per sis districtes de Barcelona i per L’Hospitalet de Llobregat, tindrà un recorregut totalment urbà i pràcticament pla i s’espera la participació d’uns 3.300 atletes. Juzdado i Caballero, tots dos atletes de l’equip Fila, la firma que patrocina per primera vegada la cursa, cercaran als carrers de Barcelona la marca que els permeti anar al Mundial de Paris el proper estiu. Juzdado, dues vegades guanyador de la Marató de Tòkio (1998 i 2000) i integrant de l’històric triplet espanyol a l’Europeu d’Helsinki’94, on ell va ser bronze, és l’home que acredita millor marca de tots els participants (2h.08’01”) i serà el gran favorit a una victòria per la qual també lluitaran Caballero (2h.10’41”) i els kenians Henry Serem (2h.10’39”) i Benjamin Rotich (2h.11’25”), guanyador de la passada edició. Per ajudar a marcar uns temps de pas que assegurin una cursa ràpida, la Marató de Barcelona contarà amb unes llebres de luxe. Javier López, campió d’Espanya junior de cross l’any passat, i l’obstaculista olímpic Marco Cepeda portaran el ritme en els primers quilòmetres amb l’objectiu de passar per els 10 (Pg. Zona Franca-C/ L’Enclusa) en un temps de 30’23”. Oscar Martín, que acredita una marca de 2h.14’24” i de 1h.04’04” en mitja marató, tirarà fins el quilòmetre 20 juntament amb el marroquí Abdeslam Serrokh, dues vegades guanyador de la Marató de Barcelona i plusmarquista de la prova amb 2h.09’48”, amb l’objectiu de passar l’equador de la cursa (C/ Riera d’Horta-C/ Virgili) en 1h.04’20”. El propi Serrokh seguirà uns quilòmetres més per ajudar el kenià Eliud Lagat, que acredita 2h.11’21” i serà la darrera llebre, a arribar al 30 (Av. Diagonal-Pallars) en un temps aproximat de 1h.33’. A partir de llavors, les forces dels favorits determinaran la marca final. Entre les darreres inscripcions hi figura el rus Aleksandr Antropov (2h.13’24”), quart a Barcelona l’any 2000; el tanzà Sebastian Panga (2’15”21), cinquè el 1996; el kenià Daniel Komen Kipcheru, guanyador el 1999 amb 2h.16’24”, i els italians Marco d’Innocenti i Ivano Pozzebon, que substitueixen a Alessio Rinaldi i Alfredo Norvello. En categoria femenina, les favorites seran la keniana Callep Areba (2h.36’’00”) i l’ucraniana Olena Rozhko (2h.37’14”), juntament amb la debutant marroquina Kenza Wahbi. Teresa Pulido, l’atleta de Salamanca afincada a Catalunya, també participarà en categoria femenina. Més informació de la Marató: www.redestb.es/marathon_cat 93.342.65.17 o 607.60.30.67

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.