Presentada la XXVI Marató de Barcelona

0
455

El Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona ha estat l’escenari de la presentació de la XXVI edició de la Marató de Barcelona, que es celebrarà el proper diumenge 16 de març sota la organització conjunta del consistori barceloní, la Diputació de Barcelona, la Federació Catalana d’Atletisme, l’Associació Maratón Catalunya i Grau & Barrau Asociados, Albert Batlle, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i Diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, ha presidit l’acte acompanyat per Carlos Belmar, Director General de Fila España; Rafael Salinas, president de l’Associació Esportiva Maratón Catalunya; i Josep Maria Antentas, vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme i director tècnic de la Marató de Barcelona. La Marató de Barcelona, que aquest any estrena el patrocini de la firma Fila, repetirà el mateix circuit totalment urbà de la passada edició, amb sortida i arribada a la avinguda Reina Maria Cristina, i contarà entre els seus participants amb el madrileny Alberto Juzdado, un històric de la marató espanyola. Juzdado, doble guanyador de la marató de Tokio (1998 i 2000), medallista de bronze a l’Europeu d’Helsinki’94 i cinquè al de Munich’02, on va proclamarse campió d’Europa per equips, acredita una millor marca de 2h.08’01” i serà un dels favorits a la victòria juntament amb els seu company del Fila Team Javier Caballero, també membre de l’equip espanyol de marató a l’Europeu de Munich, i els kenians Benjamin Rotich, guanyador de la passada edició, Eliud Lagat i Henry Serem. “Tots voldriem que Barcelona tingués una marató amb més participació i plenament consolidada i estem donant passes curtes però molt sòlides cap a aquest objectiu”, ha afirmat Albert Batlle. El regidor d’Esports ha destacat també la consolidació del circuit. “Voliem un circuit totalment pla i urbà, cosa molt difícil a Barcelona, i el tenim. I ademés, amb la bellesa afegida de passar per una zona emblemàtica de la ciutat com és l’Eixample”, ha dit Batlle, qui ha demanat que el ciutadà tingui “capacitat de comprensió el dia de la marató perque el trànsit de vehicles es veurà afectat”. La XXVI Marató de Catalunya té com a un dels seus principals objectius tornar a recuperar el rècord de marató més ràpida d’Espanya que havia assolit el 1998 amb 2h.09’48” i que el mes de novembre passat li va treure la Marató de Sant Sebastià (2h.09’37”). El marroquí Abdeslam Serrokh, guanyador a Barcelona els anys 1997 i 1998 i actual recordman de la cursa, serà precisament una de les llebres.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.