Cepeda y Serrokh, ‘llebres’ de la XXVI Marató de Barcelona

0
2157

El català Marco Cepeda i el marroquí Abdeslam Serrokh, entre d’altres atletes, faran les funcions de llebre el proper 16 de març a la XXVI Marató de Barcelona amb l’objectiu de garantitzar un ritme que permeti a la prova barcelonina recuperar la condició de marató més ràpida d’Espanya que va gaudir des del 15 de març de 1998 fins el passat 24 de novembre de 2002. Marco Cepeda, de 28 anys, té la quarta millor marca espanyola de la història en 3.000 metres obstacles (8’14”74), prova a la qual va participar al Mundial de Sevilla’99 i als Jocs Olímpics de Sydney’00. Encara que una leucèmia el va apartar de l’atletisme fa dos anys, va poder superar la malaltia i el darrer any ja va reapareixer en algunes proves de cross i ruta. Aquest 2003, Cepeda s’ha proclamat campió de Catalunya de 3.000 metres en pista coberta i la seva tasca a la Marató de Barcelona serà tirar del grup en els 10 primers kilòmetres juntament amb el madrileny Javier López, actual campió d’Espanya junior de cross La següent llebre serà Oscar Martín, que acredita 1h.04’04” en mitja marató i 2h.14’24” en marató, amb la tasca de tirar fins el kilòmetre 20. En quant a Serrokh, de 32 anys, tirarà fins el 30 en companyia d’un atleta kenià encara per confirmar. El marroquí acredita una marca de 2h.08’59” en marató i ha guanyat dues vegades a Barcelona (1997 i 1998) i una a Sant Sebastià (1996). Seu és, precisament, l’actual rècord de la Marató de Barcelona, que va assolir l’any 1998 amb una marca de 2h.09’48”, que en el seu moment va ser la millor assolida mai en una marató celebrada en territori espanyol. El passat 24 de novembre, però, Sant Sebastià li va treure la condició de marató més ràpida d’Espanya a Barcelona en guanyar el kenià Timothy Cherigat amb un temps de 2h.09’34”. De moment, els atletes amb millor marca que han confirmat la seva participació el proper 16 de març a Barcelona son Alberto Juzdado (2h.08’01”), Javier Caballero (2h.10’41”) i el kenià Benjamin Rotich (2h.12’07”), darrer guanyador de la cursa, i també s’espera la presència d’un atleta africà amb una marca inferior a 2h.10’. La XXVI Marató de Barcelona, patrocinada per primer any per la firma Fila, tindrà el mateix recorregut totalment urbà que la passada edició, amb sortida i arribada a la avinguda Maria Cristina. III Caminada Internacional de Barcelona Paralelament a la XXVI Marató de Barcelona, i amb sortida y arribada a Montjuïc, el mateix 16 de març tindrà lloc la III Caminada Internacional ‘Ruta per Parcs i Jardins de Barcelona’ oberta a tot tipus de persones de qualsevol edat. La caminada d’aquest any constarà de dues rutes diferents. Una de 11 kilòmetres, que sortirà i arribarà a la plaça Marquès de Foronda i tindrà una durada aproximada de dues hores i mitja i un límit de quatre per a completar-la. I una altra més dura de 21 kilòmetres, amb sortida i arribada a la mateixa plaça, cinc hores de durada aproximada i set de límit. Amdós recorreguts, que s’iniciaran a les 8.00 hores, estaran senyalitzats (color verd el d’11 kms. i vermell el de 21), i tindran controls de pas i avituallaments. Les inscripcions poden realitzar-se fins el 13 de març a les instalacions esportives municipals o per internet (www.euro-senders.com/barnatresc). Més informació de la Marató: www.redestb.es/marathon_cat 93.318.98.20 o 607.60.30.67

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.