El naixement d’unes pistes

0
474

Les pistes d’atletisme de la zona esportiva de la Muntanyeta de Calella ja han començat a funcionar i els atletes han començat a entrenar-s’hi i a fer-se-les seves , La volta d’honor que es va fer el dissabte 8 de febrer a les noves pistes d’atletisme de sis carrers de material sintètic amb una corda de 400 metres de la zona esportiva de la Muntanyeta Calella va ser la primera de les centenars, milers i fins i tot milions de voltes que hi faran els atletes del Club Atletisme Calella. Aquella jornada va ser una data especial per als components del CA Calella, ja que després de molts anys de reclamar unes noves pistes i sobreviure en unes pistes obsoletes de terra de 300 metres van poder trepitjar les noves instal·lacions. El 8 de febrer del 2003 va entrar a la història del club perquè va ser el dia que es van acomiadar de les velles pistes situades al costat de la platja i que havien estat inaugurades el 16 de juny de 1964. Les velles pistes de Calella havien vist molts atletes i moltes competicions i ja feia temps que s’havien guanyat la jubilació. El projecte de les noves pistes feia anys que hi era, però s’havia anat retardant per diversos motius i ara, per fi, s’ha finalitzat la construcció. En la jornada de comiat de les velles pistes i de benvinguda a les noves, es van reunir els atletes actuals, exatletes, els membres de l’actual junta i de juntes anteriors, i un munt de socis, entre els quals hi havia els que havien estat fundadors del club. Un dels comentaris més habituals dels exatletes era que, per ells, aquestes pistes arribaven tard, i pensaven en el que haurien pogut fer ells si les haguessin tingut per entrenar deu o quinze anys abans. La majoria, però, també parlaven de tornar-se a vincular al club i poder-les gaudir, tot i que només sigui en un nivell més popular. El president del Club Atletisme Calella, Manel Vicente, explica que en aquests darrers mesos en què s’estava finalitzant la construcció de les pistes, i també en aquesta darrera setmana, en què ja s’hi ha començat a entrenar, han notat un increment de persones que s’han interessat per fer atletisme i poder gaudir d’aquestes noves ins tal·lacions. De moment, el més notable ha estat l’increment dels nens i nenes més petits, que fins i tot els ha fet pensar a agafar un altre entrenador que ajudi el que porta actualment aquesta mainada. Les noves pistes estan fetes i els atletes del CA Calella ja les fan servir. Ara comença el període en què les han de conèixer i fer-se-les seves, han d’aconseguir trobar-s’hi com a casa, disfrutar-les i cuidar-les. Unes pistes no són només els sis carrers de 400 metres de material sintètic, els cercles de llançaments, els matalassos de caiguda o les fosses de salt, la gespa natural, els vestidors o el gimnàs. Les pistes també són aquell circuit de terra al voltant de la instal·lació que poden fer servir els fondistes per rodar, aquella zona mig apartada on es poden fer els estiraments i aquell raconet davant la màquina de begudes on es pot parlar amb els companys després de l’entrenament. No hi ha cap mena de dubte que el CA Calella ha fet un pas qualitatiu endavant amb aquesta nova instal·lació, i això li ha de servir per augmentar el nombre d’atletes i, a la vegada, perquè aquests puguin millorar el nivell esportiu. Això, però, no és tot, perquè, tal com remarcava el seu president, també es farà un pas endavant important quant a la secretaria. A les antigues pistes, la petita sala de secretaria no tenia ni tan sols telèfon, i Manel Vicente explica que, quan s’havia de fer alguna inscripció per algun campionat important o s’havia d’enviar un fax, havien d’anar a alguna botiga del centre de la localitat per passar-lo. Ara tindran telèfon i fax a la mateixa secretaria, i també podran gaudir dels avantatges d’estar connectats a Internet, cosa que agilitzarà tots els tràmits burocràtics i els contactes amb les federacions i altres clubs. Un dels reptes que tindrà el club calellenc serà treure rendiment a les pistes. Unes instal·lacions d’aquestes característiques s’han d’utilitzar. De moment, ja està previst que la inauguració oficial sigui el 5 i 6 d’abril amb el campionat de Catalunya de clubs de promoció. També està previst fer-hi diverses proves dels campionats comarcals dels jocs escolars i competicions d’àmbit local, segons explica el president. El seu desig seria que d’una o altra manera, almenys cada quinze dies, es pogués fe r alguna competició.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.