DUATLÓ, Domini absolut del germans Juárez al IXè Duatló de Jesús

0
609

La segona prova del calendari de la Federació Catalana de Triatló es va disputar el passat diumenge 9 de febrer al Poble de Jesús, entitat descentralitzada del municipi de Tortosa. Els 123 participants van prendre la sortida puntualment a les 11 hores del matí per cobrir els tres sectors de la primera prova de la temporada amb ciclisme de carretera. Les distàncies habituals d’aquesta competició es van reduir per permetre la disputa dels campionats de Catalunya de tots els grups d’edat i de la categoria sub 23. Al primer segment de 5 km de cursa a peu 8 participants van prendre 10 segons d’avantatja sobre els seus perseguidors, i després d’una rapidíssima transició al ciclisme per afrontar els 23 km de carretera es va formar un grup capdavanter amb 5 unitats, 3 del Club Natació Reus Ploms i 2 del Triatló Moià, amb els germans Josep Manel i Francesc Juárez i Mário Mazana del primer equip, i Sergi Rodríguez i Joan Capdevila del Moià. Per darrera es va formar un grup perseguidor amb atletes amb opcions a llocs capdavanters com Arnau Canet, José Luís Cano i Àngel Fernández del Centre Natació Mataró, Amand Redondo i Eduard Pascal del Moià, Jordi van Hedel i Xavier Zapater del Club Natació Sabadell, Joaquim Royes del Ploms i Albert Álvarez de l’Excelent Center. Per davant els germans Juárez van intentar distànciar-se inicialment a la primera pujada situada a Aldover, però a causa del fort vent en contra no van aconseguir obrir forat fins al "mur" ciclista de 500 metres situat a Xerta, punt de retorn cap a Jesús a on els Juárez van prendre una avantatja que va resultar decisiva. Les posicions de la segona meitat del ciclisme es van mantenir fins a la segona transició, que va donar continuïtat a la prova amb els 2,5 km de cursa a peu del tercer segment. Els germans bessons Juárez van aconseguir una relativament còmoda victòria final, creuant la línia d’arribada junts i clasificant-se Josep Manel per davant Francesc amb un temps final de 1 h 3 s, fent coincidir la victòria absoluta amb la corresponent a la categoria de sub 23. La tercera posició final es va decidir amb un esprint tancat que va resultar favorable per l’esplèndid corredor Mário Mazana que es va imposar a Sergi Rodríguez amb un registre final de 1 h 54 s, aconseguint el campionat del grup de 30-34 anys i donant la victòria per equips al Club Natació Reus Ploms. La categoria femenina va comptar amb la rivalitat de l’actual campiona de Catalunya de duatló Marta Cusidó (C.N. Sabadell) i de Montserrat Cinca (C.N. Reus Ploms), totes dues van realitzar la prova amb constants canvis a la primera posició, guanyant al final Cusidó amb un temps de 1 h 9 min 42 s., finalitzant Cinca 46 segons després. Teresa Benet (C.T. Sant Joan de les Abadesses) va finalitzar en tercera posició amb un registre de 1 h 13 min 26 s. Aquesta novena edició del Duatló de Jesús va representar tot un relleu generacional amb el protagonisme dels germans Juárez, que són veïns de Jesús i es van aficionar a aquest esport fent de voluntaris a les primeres edicions de les proves de triatló del seu poble, i que ara ja situats dins l’elit esportiva catalana van aconseguir la victòria absoluta a l’inici de la temporada 2003.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.