CORTÉS HUETE REPETEIX TRIOMF A LA MITJA MARATÓ CIUTAT DE TERRASSA

0
509

L’atleta badaloní afincat a Terrassa Francisco Javier Cortés Huete s’ha proclamat avui guanyador de la 4ª edició de la Mitja Marató Ciutat de Terrassa Gran Premi Diputació de Barcelona, Cortés, que ja va obtenir la victòria l’any passat, ha precedit a la línia d’arribada Benito Ojeda, també segon l’any 2002, i Bartolomé Serrano, guanyador de la cursa el 2000. Des del primer moment s’ha format un grup de vuit atletes al capdavant de la prova on destacaven homes com els tres esmentats, el doble campió Mundial Abel Antón o el rus Alexander Andropov. Aquest grup s’ha vist reduït a partir del quilòmetre 5, quan Abel Antón, que venia a Terrassa a participar a unes Jornades Tècniques però que va acabar acceptant sortir a la prova, ha abandonat la cursa, tal i com s’havia establert prèviament amb els organitzadors. D’aquesta manera, 7 atletes han enfilat el camí cap a l’Avinguda del Vallès, la zona més dura del circuit i on s’havia de fer la selecció. El punt d’inflexió de la cursa no ha arribat fins al quilòmetre 10, acabant la pujada, quan Cortés Huete ha donat una primera estrebada que l’ha deixat la davant de la competició amb Serrano i Ojeda, mentre que els atletes que els acompanyaven s’han anat quedant. Només 500 metres més tard de la primera selecció, un altre atac de Cortés Huete l’ha deixat com a líder en solitari, mentre que per darrera Bartolomé Serrano es col•locava segon amb uns 20 metres d’avantatge sobre Benito Ojeda. Més enrera, l’atleta del Fila Team Marc Otero era la sensació, ja que d’anar el 12 al pas pel quilòmetre 6, ha passat el 12 en quarta posició i semblava amb opcions de lluitar per una plaça de podi. Al davant, Cortés Huete anava augmentant progressivament el seu avantatge, mentre que Benito Ojeda aconseguia enllaçar amb Bartolomé Serrano. D’aquesta manera s’ha arribat als darrers instants de la cursa, on Cortés Huete ha entrat vencedor amb més d’un minut d’avantatge sobre Benito Ojeda, que ha atacat en el darrer quilòmetre a Serrano i s’ha endut la segona plaça de la prova. Tot i la victòria, Cortés Huete no ha pogut superar el récord que ell mateix tenia des de l’any passat amb 1:04:32. A la prova femenina hi ha hagut poc color. La sabadellenca Ester Solera ha dominat des del primer quilòmetre la cursa, i al quilòmetre 6 ja duia un minut d’avantatge sobre la segona classificada, l’atleta del FC Barcelona Eva Jiménez. D’aquesta manera ha aconseguit la seva primera victòria a la prova i a més ha superat l’anterior récord de la competició, en poder de Cristina Nogué des de l’any 2000. Per darrera de la primera ha arribat Eva Jiménez, a quasi tres minuts, i la campiona de l’any 2002, Montse Bergadà.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.