ABEL ANTÓN, JUZDADO I CORTÉS HUETE CORRERAN LA IV MITJA MARATÓ CIUTAT DE TERRASSA

0
622

El doble campió del món de marató Abel Antón serà la gran estrella de la 4a edició de la Mitja Marató Ciutat de Terrassa, Gran Premi Diputació de Barcelona, que es celebrarà el dia 19 de gener. L¹atleta de Soria, que es va retirar de l¹alta competició el 2001, havia de ser a Terrassa per participar com a ponent a les 3es Jornades Tècniques de l¹Esport per a Tothom, acte paral·lel a la cursa que es celebra el dissabte 18 de gener, i finalment ha acceptat prendre la sortida a l¹edició del 2003 d¹una de les proves amb més nivell dins l¹estat espanyol. Antón, de 40 anys, va aconseguir el títol mundial de marató a Atenes l¹any 1997 i a Sevilla l¹any 1999. També va assolir la medalla d¹or en la prova dels 10.000 metres a l¹Europeu celebrat l¹any 1994 a Helsinki, campionat on es va penjar també la medalla de bronze en els 5.000 metres. La seva millor marca en marató és de 2 hores 7 minuts i 57 segons. Aquesta marca va ser aconseguida a Londres l¹any 1998, on va guanyar. També va vèncer en aquesta distància a Berlín (1996) i a Kyong-Ju (1997). A la mitja marató té una millor marca d¹1 hora i 3 minuts. Antón es va retirar oficialment al Millenium Maratón de Madrid de l¹any 2001, juntament amb un gran rival seu, Martín Fiz. Des de llavors ha participat en algunes curses d¹homenatge. Alberto Juzdado va néixer a Madrid i té 36 anys. Pertany al Fila Team i ja es va proclamar l¹any 1993 campió d¹Espanya en la distància de mitja marató. Però Juzdado és conegut sobretot perquè va formar part del triplet aconseguit per l¹equip de marató al l¹Europeu de Hèlsinki de 1994, on va quedar en tercer lloc per darrera del ja retirat Martín Fiz i del desaparegut Diego Garcia. Des de llavors s¹ha convertit en un dels atletes més regulars de l¹atletisme nacional en la prova dels 42 quilòmetres, on té una millor marca de 2 hores 8 minuts i 1 segon des de l¹any 1998. Pel que fa a la prova que disputarà a la nostra ciutat, la seva millor marca personal data del 1999, any que va aconseguir parar el cronòmetre en 1 hora 1 minut i 10 segons. Juzdado ha participat en 2 JJOO (1996 i 2000), dos campionats del món (1995 i 1997) i a l¹esmentat Campionat d¹Europa de 1994, sempre corrent la prova de marató. En la prova de mitja marató ha participat a tres campionats del món, el 1992, 1993 i el 2002 a Brusel·les, on va acabar al lloc 34è. Francisco Javier Cortés Huete va néixer a Badalona fa 31 anys, tot i que en l¹actualitat resideix a Terrassa. Guanyador de la 3a edició de la Mitja Marató Ciutat de Terrassa on va establir el récord de la prova amb 1:04::32, pertany al Fila Team i és en l¹actualitat un dels valors més segurs d¹aquest esport en les curses de fons. L¹any passat va aconseguir a Hamburg la seva millor marca en marató amb un temps de 2 hores 7 minuts i 48 segons, a més de quedar segon en aquella prova. Pel que fa a la mitja marató, posseeix des de 1998 una marca d¹1 hora 2 minuts i 2 segons i va ser campió d¹Espanya de la distància els anys 1998 i 99. Tanmateix ha corregut 3 edicions del campionat del món de la distància, sent 12è a Brusel·les aquest any passat. Cortés Huete va ser present al Campionat del Món de 1999 que es va celebrar a Sevilla corrent la marató, al campionat d¹Europa celebrat aquest estiu passat a Múnich també participant en la prova de marató i destaca la seva participació al Campionat del Món de Cross del 2000. A més d¹aquestes tres joies de l¹atletisme espanyol, també cal destacar la presència del campió d¹Espanya de Marató els anys 2000 i 2001, Benito Ojeda, que una vegada més tornarà a córrer a la nostra ciutat després d¹haver-ho fet en anteriors ocasions, tant a la Mitja Marató Ciutat de Terrassa com a la Cursa de la Festa Major. Altres homes importants que prendran la sortida a la prova són el guanyador en diverses ocasions de la Cursa del Corte Inglés, Joan Viudes, així com el guanyador de la segona edició de la Mitja Marató Ciutat de Terrassa, Vicente Muñoz. Cal destacar també altres noms com Joan Beascoechea, Abderrahim Dahmani, dos anys al pòdium de la prova, el rus Alexander Andropov o el local Marc Otero. En l¹apartat femení, sobresurten per damunt de les participants els noms de María Jesús Zorraquín, campiona d¹Espanya de Marató l¹any 2001 i membre de l¹equip Fila Team, i de Teresa Pulido, atleta de l¹Universidad de Salamanca que acredita una marca en mitja marató d¹1 hora i 13 minuts i que l¹any 2002 va aconseguir la victòria a la mitja marató de Logroño i d¹Azpeitia i va ser 3a a Porto. Juntament amb elles prendran la sortida altres destacades atletes com l¹actual campiona de la prova, Montserrat Bergadà, l¹atleta de la Joventut Atlètica de Sabadell Ester Solera, guanyadora l¹any passat de la mitja de Salou i Vilafranca o Eva Jiménez, vencedora el 2002 a la mitja de Montornés.. També cal destacar la competició de minusvàl·lids, que enguany ha estat força potenciada per l¹organització. D¹aquesta manera es comptarà amb la participació dels dues vegades campió de la prova, Roger Puigbó, com a líder dels atletes catalans de la categoria. A més, també hi prendran part a la cursa esportistes en cadires de rodes de Navarra, Aragó, Galícia i el País Valencià. Paral·lelament a aquest gran cartell de figures de l¹atletisme espanyol la competició, que organitza l¹Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, presenta com a gran novetat l¹oferta turística que s¹ofereix enguany amb la cursa. Aquest permet per un preu molt econòmic viatjar fins a la nostra ciutat el dia abans a la competició, poder gaudir de diferents visites a llocs emblemàtics de Terrassa com el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, la Casa Museu Alegre de Sagrera o el Parc Natural de Sant Llorenç. La pernocta és realitzarà als hotels Terrassa Park i Don Cándido, a uns preus molt reduïts. Per realitzar aquesta inciativa s¹ha col·laborat amb la Regidoria de Turisme de l¹Ajuntament de Terrassa i amb el RACC, que serà qui s¹encarregarà de fer arribar tota la informació sobre aquest paquet turístic a les altres comunitats autònomes espanyoles així com a la zona sud de França. Gràcies a aquest pla de foment de la cultura terrassenca s¹espera que el nombre d¹atletes pugui créixer al voltant de 600 participants. L¹organització de la prova ha fixat el sostre en uns 2.000 atletes. També cal destacar la importància que s¹ha donat als actes paral·lels que aniran relacionats amb la 4a Mitja Marató Ciutat de Terrassa. En primer lloc, la presentació oficial de la cursa que es realitzarà el 10 de gener. En aquest acte, que estarà presentat pel periodista de TV3 Xavi Coral, hi haurà diverses sorpreses i actuacions que faran d¹aquesta jornada un esdeveniment força especial. El dia abans de la cursa, el 18 de gener, es celebraran les 3es Jornades Tècniques de l¹Esport per a Tothom. A aquest acte, que es desenvoluparà a l¹Hotel Don Cándido, hi assistirà entre altres el dues vegades campió del Món de marató, Abel Antón. Altres aspectes de la 4a Mitja Marató Ciutat de Terrassa que cal remarcar són, per exemple, la consolidació del grup de 200 voluntaris exclusiu per la cursa que, a més, podrien actuar en altres competicions esportives que es desenvolupin a la ciutat, i que pel fet de col·laborar en aquesta edició de la cursa gaudiran d¹avantatges en diversos productes gràcies a la creació d¹un carnet de voluntari. Per qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb Salvador Piqueras, a través del correu electrònic: salvador.piqueras@terrassa.org o del telèfon 630 53 92 63 (només tardes).

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.