XIV VOLTA A PEU A BENIMACLET

0
518

Un matí fresc, amb el cel encapotat i l’asfalt humit pel plovisqueig d’hores abans. Aquesta va ser la rebuda de Benimaclet als corredors. Amb l’ajut de Trotamóns, els corredors de fons de Benimaclet, l’Associació de Veïns i altres col•lectius locals van organitzar la 14a edició d’una volta a peu renovada. En total 7530 m en dues voltes a un circuit ràpid, caracteritzat per les grans i amples rectes. Amb eixida des del Camí de Farinós, cap a llevant, es donà eixida a les 10 del matí. Tot seguit els atletes agafaren la verge Ronda Nord, encara sense obrir al trànsit. Fins el camí del cementiri, i a la vora de la plataforma del tramvia fins a Emilio Baró fins abans d’arribar a Alboraia i agafar altra vegada la Ronda Nord. A la primera volta ja estava fet un grup capdavanter amb tres hòmens. Alberto Meléndez, proper reforçament del Runner, s’encarregava de posar el ritme, mentre que Ruben Calatayud (P.A. El Coyote) i José Gaspar, júnior del C.A. Platges de Castelló, s’amagaven aguaitant el seu moment. Aquest va ser als darrers quilòmetres, on el jove atleta del Platges va canviar de ritme per posar els seus acompanyants en fila india, fins a meta. Darrere de José vingué Ruben i després Alberto. Quan el podi ja estava repartit, van entrar atletes com Julio García del Riba-Peu, guanyador l’edició passada. Tot seguit el duel local. Ni menys ni manco que una novena posició per a Juan Antonio Lores, seguit d’uns segons de José Mares. Tots dos atletes de Trotamóns, el club local. Aquest duel ha sigut molt esperat pels aficionats carabassers, que coneixien la qualitat de Juan Antonio, que ha demostrat en altres curses, però que mai no hi havia coincidit en competició amb Mares, en aquests moments en molt bona forma. Darrere d’aquestos el primer veterà, Enrique Orellana de la A.D. Píndaro. En veterans B arribava Luis Ramos. En la 35a posició de la general va arribar la primera dona. Cap sorpresa. Marta Esteban, atleta del C.A. Beniparrell, tornava a Benimaclet a revalidar el triomf del 2001. Va estar acompanyada d’Ana Maria Ribera –primera sénior en meta- i de Mar Medrano, també júnior com Marta. Molt ràpides totes tres. Pedro Fayos primer major de 60, per davant la primera veterana, Mayte Mascuñán, que no va tindre cap oposició. Isabel Gimeno de la S.E. Poblats Marítims, guanyava altre any la primera posició de veteranes C, per davant de Felipa Martínez, que va repetir el triomf del 2001 en veteranes B. En total 225 atletes terminaren la prova. Tots contents amb el nou traçat Les Curses Infantils són altra cosa. La competició més esperada per veïns i veïnes, sens dubte. La participació fou massiva. Més xiquets quant més joves. La sorpresa la va donar la xicoteta Aina Fornés, del C.A. Dénia, que va impossar-se a tots i totes les seues rivals en la cursa benjamina, sobre 700 m. Tot un espectacle la seua entrada a meta.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.