100 km de Terrassa

0
530

Per quinzena vegada a Catalunya torna a tenir lloc el tradicional 100 quilòmetres en pista organitzats pel Gimnàs Can Palet i l’AREC (Associació Recreativa i esportiva de Can Palet) amb la col·laboració de la nostra entitat, Unió Atlètica Terrassa-Solomat. Aquesta prova, única a Europa amb aquesta continuïtat, està pensada per practicants d’ultrafons i té la característica de realitzar-se en la seva totalitat en una pista d’atletisme, pel que tots els atletes tenen de temps setze hores per totalitzar les 250 voltes de 400 metres que té el carrer número 1 de les pistes. Com a atletes destacats tornem a comptar a la presència d’un dels millor corredors de l’especialitat com és en Paris Canals, que fa poc va ser cinquè corredor estatal als campionats d’Espanya 2002. Bé en un gran estat de forma i aquest any amb moltes possibilitats de fer una gran marca, com ja obtingué a les mateixes pistes amb 7h 21 fa uns anys. El record encara l’ostenta en Angel Lage amb 7h 18′, que seria el màxim objetiu. També, la presència destacada d’en Esteve Sala, que ostenta el número més gran de victòries a les nostres pistes municipals de Can Jofresa amb tres victòries. Com no, dos dels corredors que atresoren al seu còmput el major proves de 100 finalitzades a tot el món com son en Henri Girault, que es presentarà havent realitzat a la seva vida entorn de les 500 proves de 100 quilòmetres finalitzades, primer del món i record Guiness i en Guy Long que es trova a la ratlla de les 300. Per part egarenca et debut de dos atletes en forces aspiracions en culminar amb un bon resultat d’en Albert Ureta de la UAT i en Alfred Miralles del C.A. Bonaire. Enguany no prendran lloc a la sortida en Dani Cobo de la UAT que ostenta la millor marca terrassenca feta en tots els temps amb 8h 24′ 53", realitzada a l’any passat. Tampoc estarà a la sortida el terrassenc Pep Moliner, guanyador d’aquesta prova de 100 fa dos anys i que els darrers quatre anys ha estat present amb tres podis, degut a que aquest mateix mes participava als campionats d’Espanya i està recuperant-se. Per segon any també correrà el conegut periodista esportiu de TV3, en Xavier Bonastre, que surt amb l’aspiració de córrer per sota de nou hores i que l’any passat fou cinquè. Contarem amb la presència de càmeres de TV3 que enregistraran el moment. Qui ve des de Sud-Amèrica és en ERWIN VALDEBENITO, atleta xilè qual ostenta la millor marca sud-americana en curses de 24 h i que ve des d’aquest país a realitzar la prova com a part del documental que li estan realitzant de la seva vida d’ultrafondista. Portarà, segons tenim entès, un equip de filmadors que faran el seu seguiment. Hores d’ara encara no tenim confirmada la presència de l’ultrafondista Posado, que en aquest cas és el millor a l’especialitat de 24 h de l’estat espanyol També hi ha la possibilitat de tenir presència d’ucrainesos, que estaven pendents dels permisos de l’embaixada. La prova comptarà amb el sistema de recompte de voltes per xip informàtic i sota l’arbitratge de la Federació d’Atletisme catalana i amb el permís de l’Ajuntament de Terrassa. Aprofitem l’avinentesa per saluda’ls cordialment i emplaça’ls al dissabte vinent, dia que tindrà lloc la prova. Els hi facilitem l’adreça web per si necessiten extreure més informació, antecedents, resultats i fotografies. També a partir de les 10 de matí hi haurà la possibilitat de fer 50 quilòmetres per primer any a Terrassa.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.