XXIII 100 km Internacionals de Cantabria – XVIII Campionat d’Espanya de 100 km

0
624

Els russos Murzine i Ladyzhina repetiren el doblet obtingut el 2001, Pel que fa al campionat estatal de 100 km el duel entre Fermin Martinez i Jordi Aubeso es decantà cap a Aubeso, burgalès d’avis catalans, En categoria femenina, la barcelonina Laudelina Franco, amb un ritme fantàstic durant tota la cursa és proclamà campiona estatal de la distància. Dels 189 inscrits per prendre part en aquesta prova només uns 120 prengueren la sortida. El dia acompanyà bastant durant les primeres hores amb un cel tapat i un lleugera fresca, no obstant a partir de les 4 hores de cursa i fins al final el sol es deixà veure i els atletes hagueren d’avituallar-se bé i fer us de les esponges per tal de fer més amena la seva participació. En aquesta edició, l’organitzador de la prova i membre de la IAU (Associació Internacional d’Ultrafons) s’esforçà al màxim per tenir una participació de qualitat i assegurar-se la obtenció de la millor marca mundial en aquesta cursa. És per aquest motiu que el Sr Soto-Rojas contratà a atletes de l’èlit mundial de l’ultrafons com són els russos Murzine, Akhmetshin, Radiouchenko, els brasilers De Oliveiro, Dama Pereira, Da Guia Neto i l’hongarès Bogar, a més d’assegurar-se la participació dels dos millors atletes estatals Fermin Martinez i Jordi Aubeso. Tots aquests atletes amb millors marques de 6h20′-6h40′. La cursa es preveia ràpida i així va ser. Els primers parcials foren esfereidors: els 10 km es realitzaren en 36min; els 20 km en 1h12min. La marató la passaren en 2h34:40 el duet format pel brasiler De Oliveiro i el rus Murzine. A 6 min passaven un trio integrat per l’hongarés Bogar, el brasiler Dama Pereira i el rus Akhmetshin. Fermín Martínez la passà a 3 min d’aquest trio i Jordi Aubeso més conservador es trobava a gairebé 5 min del lleonès. La cursa seguí així durant uns kms. Bogar començà a cedir places. Fermin abandonà per problemes musculars. De Oliveiro afluixà a partir del km 60 i Akhmetshin amb un ritme constant els anà passant a tots fins a col·locar-se tercer darrera de Murzine, el gran favorit, i De Oliveiro (atleta de 6h30′). Al km 90, el brasiler De oliveiro intentant fer un sobreeforç per encalçar al rus va patir un defalliment i hagué d’abandonar. D’aquesta manera el camí quedava lliure per a un triomf del rus Murzine amb millor marca mundial de l’any inclosa (6h31:18) i un segon lloc per al també rus Akjmetshin. Aubeso també anà recollint "cadàvers" i es trobà tercer a l’arribada amb un bon registre de 6h57:44. Completaren el podi del campionat estatal l’atleta de Mieres de 35 anys que s’estrenava en la distància (segon a la I Maratón del Río Boedo a Palencia el passat 24 d’agost) i el càntabre Ramon Àlvarez, un habitual dels podis en curses de 100 km. Pel que fa a les noies, les russes Ladyzhina i Shatyayeva, la catalana Laudelina "Laude" i la portuguesa Alcira Lario passaren juntes la marató. La brasilera Dos Santos, resident a León, i la velenciana Teresa Garcia formaven un duet a 25 min del quartet esmentat. Unes hores més tard, després de la retirada de Lario, "Laude" amb una cursa molt elegant aconseguia el seu primer campionat estatal de 100 km i s’assegurava el tercer lloc en el podi de la general. Les russes s’escaparen a partir de l’ecuador de la prova tot i que Shatyayeva només pogué avantatjar en 14 min a la barcelonina. En absència de les també inscrites M.J. del Pozo, M.J.Soiano, M.C. Riquelme i D.Torre, la velenciana Teresa Garcia completà el podi del campionat estatal. Cal assenyalar que amb motiu d’aquests 100 km celebrats a Santa Cruz de Bezana una nombrosa delegació catalana es desplaçà des de diferents punts del territori per prendre-hi part. Els resultats foren excel·lents doncs els catalans tornàrem a casa amb un primer lloc en el campionat estatal femení, un quart lloc en el campionat estatal masculí i el més important de tot: 11 dels 13 desplaçats finalitzaren la prova. Resultats 3 primers 100 km Internacionals de Cantabria Homes 1. 6h31:18, Grigory Murzine (RUS) 2. 6h42:18, Ildar Akhmetshin (RUS) 3. 6h57:44, Jordi Aubeso (Burgos) Dones 1. 8h16:40, Oksana Ladyzhina (RUS) 2. 8h37:10, Valentina Shatyayeva (RUS) 3. 8h51:43, Laudelina Franco (Barcelona) Resultats 3 primers Campionat d’Espanya de 100 km Homes 1. 6h57:44, Jordi Aubeso (Burgos) 2. 7h28:14, Manuel Gómez (Mieres) 3. 7h29:27, Ramon Alvarez (Santander) Dones 1. 8h51:43, Laudelina Franco (Barcelona) 2. 9h36:39, Teresa Garcia Gómez (Valencia) Participació catalana Laudelina Franco, 8h51:43, 1ª Camp.Esp.Fem. i 3ª Gen.Fem. Paris Canals, 7h49:05, 4t Camp.Esp.Masc. i 8è Gen.Masc. Josep Artigas, 9h14:26, 16è Camp.Esp.Masc. i 21è Gen.Masc. Miquel Solé, 9h39:15, 19è Camp.Esp.Masc. i 24è Gen.Masc. Francesc Jové, 9h45:05, 21è Camp.Esp.Masc. i 27è Gen.Masc. Salvador Reig, 9h48:08, 23è Camp.Esp.Masc. i 29è Gen.Masc. Alfred Morata, 10h00:52, 27è Camp.Esp.Masc. i 33è Gen.Masc. J.C. Rodríguez, 10h11:33, 29è Camp.Esp.Masc. i 37è Gen.Masc. Manel Porté, 10h19:55, 31è Camp.Esp.Masc. i 39è Gen.Masc. Pep Moliner, 10h54:27, 33è Camp.Esp.Masc. i 41è Gen.Masc. Miquel Peña, 10h59:50, 34è Camp.Esp.Masc. i 42è Gen.Masc. Manuel López, Aband. (lesió) Rafael Estrella, Aband. (km 70)

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.