Crònica de la Pujada i Baixada a Queralt

0
697

Es tracta de la Pujada i Baixada a Queralt, de la que el passat 21, es va dur a terme la III edició; Us en fare 5 centims (d’Euro), perque us animeu, i el proper any, pogueu gaudir-la Es tracta com diu el titol, una pujada i una baixada, i te un recorregut de 10’8 Kms. Es surt de la Plaça Viladomat de Berga, i després d’una lleugera visita paranoramica pels seus carrers (Berga), es comença a enfilar el Parc Lladó, on ens esperan, per anan fent boca, un incomptable nombre d’escales (tal i com correspont a un bonc parc).Al acabar aquestes, segueix un parell de Kms de forta pujada per la Ctra.de S. Llorenç dels Morunys, fins al trencall dels Rasos de Peguera. `Després d’un tros mes de carretera, sempre pujant,ens endinsem pel bosc, fins a la Masia de la Garreta, i alli, comença la pujada forta, pel canal que porta el mateix nom de la Masia.Aquesta canal, te aproximadament 1’5 Kms, pero no s’acaba mai.Els que correm poc,com jo, l’hem de pujar en fila india. Es "corona" el cim a la Capella de Sant Joan i el Mirador Garreta, que quedan uns 500 metres mes amunt del Monastir. Llavors ja es pla, i lleugera baixada fins al mateix Monestir. Passat aquet, s’agafa una canal a l’esquerra, amb ziga-zages a detra i esquerra, per un tros de bosc, preciosos, de veritat, que es el cami a porta a S.Pere Madrona, fins arrivar a la Ctra. de Queralt.Una vegada aqui, tot ja molt planer, troços de terra i asfalt, y altre volta a l’esquerra, passant per la Font Guiui pel d’arrera del Castell de Berga, per endinsar-nos altre vegada pels carrers bergadans, fins arrivar a la Plaça Viladomat. A la primera i segona edició, els guanyadors varen ser suposso els germans Pere y Jordi Cardona, del Atletic Berga. El temps de la 2ª edicio del guanyador va ser de 48’09 no esta malament veritat? Participants a la 1ª edicio : 96 atletas participants a la 2ª edició : 127 atletas. Desconec les dades de la 3ª. Ha¡ m’oblidaba, el canal la Garreta, ple de bolets a banda i banda.I semblaven ser bons. Aquesta cronica, s’ah fet amb l’ajud d’en Josep Casals, bergadá col.laborador de l’organització. Espero no haber-os cansat. Francesc Marinello

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.