L’ATLETISME CATALÀ TÉ HISTÒRIA INTERNACIONAL

0
630

El primer divendres del mes de setembre la Selecció Catalana d’Atletisme afrontarà l’encontre internacional més important de la seva història. La magnitud de les seleccions contrincants amb Gran Bretanya, actual Campiona d’Europa, Cuba i Iugoslàvia. El magnífic marc de l’Estadi Olímpic de Montjuïc, que aquest any celebra el desè aniversari de la celebració dels Jocs de Barcelona, i que aquest esdeveniment esportiu està dintre dels actes commemoratius. El bon moment en què arriba aquest encontre, amb la recent celebració dels Campionats d’Europa de Munic, i a pocs dies de la Copa del Món d’Atletisme que se celebrarà a Madrid. Són tots aquest ingredients els que atorguen a priori aquest títol de millor de la història. Ara fa catorze anys que la Selecció Catalana Absoluta d’Atletisme no participa en un encontre internacional. L’última vegada que ho va fer va ser a l’any 1.988 a Tarragona amb un quadrangular que va enfrontar a les seleccions d’Irlanda del Nord, Xipre, Israel i Euskadi. Aquesta serà la vuitena vegada que l’equip català s’enfronta a altres seleccions internacionals en encontres amistosos. El primer es va celebrar a Edimburg (Escòcia) el 1.984, i la nostra selecció es va enfrontar a Escòcia i Irlanda del Nord. L’any següent es va repetir l’encontre però aquesta vegada a terres irlandeses, a Dublín. També el 1.985, l’equip català es va desplaçar a Swansea (Gales) per a participar en un altre encontre internacional amb les seleccions d’Escòcia, Anglaterra i Gales. El 1986 també es van realitzar dos encontres, el primer a Vic, on Catalunya es va enfrontar a Gales, i posteriorment un altre a Lloret de Mar, amb els equips d’Escòcia i Irlanda del Nord com a contrincants del nostre. El 1.987, es va viatjar a Irlanda del Nord, a Antrim, per fer el quadrangular entre els equips d’Israel, Escòcia, Catalunya i Irlanda del Nord. Com hem pogut veure l’equip català s’ha enfrontat històricament amb equips britànics com Escòcia, Gales i Irlanda del Nord, però aquesta serà la primera vegada que la potent selecció de Gran Bretanya té com a contrincant la Selecció Catalana.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.