Espanya un equip ambiciós

0
514

La selecció per a l’Europeu de Munic és tan àmplia com les seves expectatives: Odriozola pronostica 15 medalles- Manuel Martínez i Marta Domínguez encapçalen la selecció espanyola que participarà del 6 al 11 d’agost en els Campionats d’Europa de Munic; La llista facilitada per la Federació és la segona més àmplia en la història del torneig, amb 68 atletes També les expectatives són elevades: concretament, se situen en 15 medalles, sens dubte un objectiu rècord després de les nou conquerides a Hèlsinki’94 (3 d’or, 2 de plata i 4 de bronze) ; El president de la RFEA, José María Odriozola se sent "optimista sense complexos" a l’afirmar que l’equip "pot superar els resultats aconseguits el passat hivern en els Europeus en sala", on es va arribar un històric balanç de 11 medalles ; "Tots els medallistes de Viena segueixen tenint opcions a Munic i a més aquí haurà més proves en el programa; Hi ha moments en els quals no cal callar L’atletisme espanyol és un dels més forts d’Europa i això cal dir-lo N’hi ha prou amb veure el ránking". La selecció aquesta formada per 42 homes i 26 dones, però la porta quieta oberta. El pròxim cap de setmana podrien incorporar-se "tres o quatre atletes més" si aconsegueixen les mínimes en el torneig de Federacions, segons va matisar Odriozola. Fa quatre anys, a Budapest, Espanya va competir amb 71 atletes, xifra que podria igualar o superar la llista definitiva per a Munic. En 800 queda una plaça vacant que pot ser coberta per Sergio Gallardo o Eugenio Barris, mentre que José Mª Romera (400 v) i Javier Bermejo (altura) també esperen aconseguir el seu bitllet ‘in extremis’. En 1.500, per primera vegada en molts anys no va haver polèmica: "Ho sento, però Andrés Díaz va caure en els Campionats d’Espanya i va quedar sense opcions. Tot estava clar", assegura el president de la RFEA, que lamenta que Isaac Viciosa, actual campió d’Europa de 5.000, no pugui defensar el seu títol: "Es va intentar a Salamanca, però no va poder ser". Odriozola justifica la inclusió de Luis Miguel Martín en 3.000 obstacles, en detriment de José Luis Blanco (amb mínima), "per una trajectòria internacional que li avala per a merèixer confiança a cegues". Respecte a les proves femenines, la Federació s’ha inclinat en 1.500 per Iris Fuentes-Pila a costa de Dori García (que podria anar al 800), "per la seva valentia en els Campionats d’Espanya". Odriozola destaca a Manuel Martínez i Glory Alozie com "favorits absoluts" en pes i 100 tanques. La ex nigeriana estarà també en 100 llisos i 4×100 si així ho decideixen ella i el seu entrenador, Rafa Blanquer. Sobre Reyes Estévez, vigent campió d’Europa de 1.500, Odriozola opina que "a vegades li perd el cap i pensa que està millor del que està, però en qualsevol cas la seva forma actual està anys llum millor que la qual tenia quan li vam descartar per als Jocs de Sydney. Segur que a Munic veurem a un gran Reyes".

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.