Resposta de l’Institut d’Esports de Sevilla

0
518

L’Institut d’Esports de Sevilla va fer públic un comunicat, en resposta a la demanda presentada per la família d’un home que va morir durant la XVIII marató ciutat de Sevilla, i assenyala que la víctima va poder sotmetre’s a una revisió mèdica prèvia a la carrera, consistent en una estilometría i un electrocardiograma, al mateix temps que recorda que l’organització va recomanar a tots els participants que se sotmetessin a un reconeixement mèdic previ. L’Institut d’Esports sortia d’aquesta forma al pas de la reclamació presentada per la família de Francisco Sánchez Alcaide davant l’Ajuntament, en la qual sol·licita una indemnització de 180.303 euros, a l’estimar que l’organització de la marató no va realitzar reconeixements previs als participants i mancava una assegurança per a cobrir aquests riscos. En el comunicat remès a EuropaPress, Esports assenyala que entre els serveis que ofereix la marató està la realització d’un reconeixement mèdic complet "a preu popular", si bé "no existeix obligació per part de proves similars de sotmetre’s als participants a reconeixements mèdics, tal com es pot constatar amb altres maratons de similar envergadura en la geografia espanyola". A més, precisa que entre els diferents stands que es col·loquen en la Fira del Corredor, per la qual passen tots els corredors a recollir el seu dorsal, havia un stand dels serveis mèdics en el qual podien practicar-li una estilometría i un electrocardiograma, serveis als quals "el mort no va accedir". L’Institut d’Esports recorda que, segons el part facultatiu de l’Hospital Verge Macarena, Francisco Sánchez va morir per un "cop de calor" que li va provocar un infart, aquest cop de calor està produït per falta de hidratación. ASSISTÈNCIA "RAPIDA I EFICIENT". Respecte a l’assistència sanitària que se li va prestar, assegura que va ser "ràpida i eficient; recollint-lo, estabilitzant-lo i traslladant-lo a l’Hospital Verge Macarena on va morir una setmana més tarda". Quant al dispositiu mèdic de la marató, afirma que conta amb els serveis mèdics marcats per la Real Federació Espanyola d’Atletisme, que consisteixen en vuit punts d’atenció mèdica distribuïts al llarg de tot el circuit, cada 5 quilòmetres, dues ambulàncies en cursa i un hospital de campanya a la Meta. El dispositiu mèdic de la Marató de Sevilla conta amb metges cardiòlegs, internistas, traumatòlegs, etc., i també s’ofereixen serveis d’atenció fisioterapéutica i podológica. Esports afegeix que aquest dispositiu mèdic és "el mateix que es porta a terme en les carreres de marató dels Campionats del Món d’Atletisme, i, per tant, va ser el mateix que va existir en les proves de marató dels Campionats del Món d’Atletisme de Sevilla’99". Finalment, assenyala que Francisco Sánchez "no va fer constar cap problema mèdic", en al·lusió a l’article 21 del reglament de la marató, que exposa que tots els corredors amb problemes mèdics deuran dur en el dorsal una etiqueta amb una creu vermella en un lloc visible durant la carrera, estant obligat per la seva seguretat a comunicar-lo prèviament a la celebració de la prova per escrit indicant el seu número de dorsal a l’adreça de la marató. [END] EUROPAPRESS

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.