Espanya ascendeix a la Superlliga en homes i dones

0
592

La selecció Espanyola d’atletisme va tornar a la Superlliga europea després de completar una segona jornada memorable on van brillar especialment Marta Domínguez, Glory Alozie, Monchu Miranda, Eliseo Martín, Antonio Reina, Natalia Rodríguez, Mario Pestano i l’equip de 4×400; Aquesta edició de la Copa d’Europa, disputada en l’Estadi Olímpic de Sevilla, va deixar també dotze nous rècords nacionals, d’ells tres espanyols (Zulema Fuentes , Carlota Castrejana i el 4×100 dones), es van igualar altres quatre i es van batre dos de Campionats. La velocista Glory Alozie, subcampiona olímpica en els 100 m.v. i or a Viena 2002, va donar la primera victòria a Espanya en la segona i última jornada d’aquesta Copa d’Europa, a l’imposar-se en la final d’aquesta distància a la sueca Susanna Kallur, amb un crono de 12.66, a només tres centèsimes de la seva millor marca de l’any. La palentina Marta Domínguez -que va anar sempre segona en la carrera de 5.000- va establir la millor marca espanyola de l’any en els cinc quilòmetres amb un crono de 15:26.40, després d’un final aclaparador davant la letona Yelena Celnova, que es va presentar a la carrera amb la millor marca (14:47.71). El migfondista Eliseo Martín, amb la seva victòria en els 3.000 obstacles (8:32.30), en una carrera memorable , va donar els punts necessaris perquè Espanya aconseguís l’ascens a la Supelliga Antonio Reina, millor marca de l’any En els 800 Antonio Reina, actual subcampió d’Europa sub’23 i bronze a Viena’2002, va fer la millor marca espanyola de l’any amb 1:45.53, que li va donar el segon lloc, per darrere del danès d’origen kenià Wilson Kipketer, plusmarquista mundial de la distància, subcampió olímpic en el 2000 i tres vegades campió del món, que va fer la segona millor marca mundial de l’any (1:44.28) i va batre el rècord de la Copa d’Europa. La segona jornada es va obrir amb la prova de martell (dones), en la qual l’espanyola Berta Castells va acabar en la tercera posició (62.47, alguna cosa distant de la seva millor marca: 63.11) la hi va adjudicar la portuguesa Vania Silva, amb 67.67 -amb el qual va batre el rècord del seu país-, per davant de la sueca Cecilia Nilsson, segona, amb 64.32. En perxa homes l’asturià Monchu Miranda va donar una molt important victòria a Espanya (vuit punts), al saltar 5.55, superant al portuguès Joao Andre, amb 5.55 -en el seu segon intent-, mentre que Patrik Kristiansson, de Suècia -principal rival d’Espanya- va ser tercer amb 5.50. En els 1.500 dones, una de les proves "forts" d’aquesta jornada, la bielorrussa Alesia Turova, la medallista de bronze en els europeus de Viena 2002 es va imposar en un disputat final -el seva major passa li va desenganxar de l’espanyola- a la catalana Natalia Rodríguez, que durant gairebé tota la carrera va estar en el cap i que va aconseguir la segona plaça, amb 4:10.21. Bé en relleus El suec Christian Olsson, plusmarquista i campió europeu en pista coberta i subcampió del món en Edmonton 2001, va ser una de les estrelles de la tarda sevillana a l’aconseguir un salt de 17.63 -nou rècord del seu país, sobre els 17.49 anteriors- que li va donar el triomf i a més va ser la millor marca europea de l’any. En els 200 femenins la bielorrussa Natlia Safronnikova, plusmarquista del seu país, es va adjudicar el triomf (22.91) mentre que l’espanyola Arantza Regnessis va quedar relegada a la cinquena….. El madrileny Alberto García -que va suplir al sevillà Antonio Jiménez "Penti" per malaltia- va aconseguir un meritori tercer lloc en els 3.000 homes. Mario Pestano, en el seu últim llançament, va propiciar el segon posat en disc, amb una marca de 64.02, per darrere de l’holandès Rutger Smith (64.69). La hispà-cubana Niurka Montalvo va necessitar del seu últim intent (6.47) per a quedar a solo dotze centímetres de la vencedora, la sueca Carolina Kluft (6.59), a més amb els seus punts va certificar l’ascens de les dones quan faltaven dues proves. Beitia Ruth va aconseguir també una meritòria actuació en salt d’altura, segona (1.88) després de la inassequible sueca Kajsa Bergquist (1.98), que va aconseguir la segona millor marca europea. Raúl Chapado, Irache Quintana, Berta Castell i David Canal van aconseguir bones actuacions en triple salt, martell, pes i 200 metres, respectivament. El colofó a la Copa d’Europa, ho van posar els equips del 4×400, dones, segones, per darrere de Bielorússia, i, especialment, d’homes, amb victòria d’aquests sobre els més directes rivals: Suècia. Una vegada complert l’objectiu, Espanya estarà en la Superlliga de la pròxima edició, que es disputarà en 2003 a Florència (Itàlia). CLASSIFICACIÓ FINAL: – Homes: .1. Espanya 132 punts .2. Suècia, 122. .3. Holanda, 100. .4. Portugal, 91. .5. Dinamarca, 77. .6. Eslovènia, 77. .7. Suïssa, 70. .8. Àustria, 48. – Dones: .1. Espanya, 128 punts. .2. Suècia, 111. .3. Bielorússia, 106,5 .4. Portugal, 88. .5. Eslovènia, 88. .6. Holanda, 73. .7. Suïssa, 72,5 .8. Letònia, 51.5.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.