Records d´una època a Lleida

0
448

Lleida es va convertir ahir per unes hores en l´epicentre de l´atletisme català amb motiu de la dinovena trobada d´exatletes veterans, exdirectius i jutges de tot Catalunya. La trobada, que per primera vegada va tindre caràcter internacional al comptar amb representants d´Andorra, va estar organitzat per la recentment creada AVALL (Associació d´Atletes Veterans de Lleida), que presideix l´exatleta Bonaventura Baldomà. En paraules de Josep Maria Roure, vicepresident d´AVALL, la jornada va servir ´per al retrobament de vells amics i per rememorar gestes passades en bona harmonia´. La trobada que té caràcter itinerant a tot Catalunya i que no se celebrava a Lleida des del 1987, va reunir gairebé 130 exesportistes que han marcat tota una època en l´atletisme català. Tot i que van excusar la seua presència tant Carmen Valero com la lleidatana Glòria Pallé, actual directora general d´esports de la Generalitat, a la cita hi van assistir velles glòries com Josep Molins, Encarna Escudero, Paganini o Gregorio Rojo. Aquest últim, atleta en actiu entre 1940 i 1958 i entrenador, entre altres, de José Manuel Abascal i Reyes Estévez, va comentar que el que diferencia l´atletisme d´ara amb el de temps enrere és que ´en l´actualitat els atletes compten amb moltes més ajudes tant econòmiques com biològiques´. Per la seua part, Romà Cuyàs, actual president de la Catalana d´atletisme i exsecretari d´estat per l´esport, va dir que ´la lluita contra el dopatge´ és la gran batalla que s´ha de guanyar, ´encara que el dopatge sempre va per davant de la realitat´. Article extret de Diari Segre.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.