El 7 d´abril es celebra l´edició 39 de la Pujada als Angels – Girona.

0
644

Desde el barri vell de Girona, prop de la Catedral, tindrà lloc el proper diumenge 7 d´abril a les 9 hores la tradicional pujada al Monastir dels Angels (485 metres) que aplega un nombre important de participants. Aquesta cursa que enguany cumplirà l´edició 39 es de les mes tradicionals de Catalunya i està organitzada per el club GEiEG. El GEiEG (Grup Excursionista i Esportiu Gironí) arran de dos succesos tràgics que patí l’associació, va pujar als Àngels per agrair que en cap d’aquests, hi haguessin víctimes de consideració. El 19 de maig de 1946, uns 500 socis van agafar l’antic carrilet de Girona a Olot per assistir a l’Aplec anual que el GEiEG feia a Cogolls. Quan el tren era a prop de Bescanó, en el lloc conegut per la Pilastra, una part va descarrilar i va caure al riu Ter, quedant la resta penjat o fora de la via. Malgrat l’aparositat de l’accident, només hi va haver un ferit greu. Algunes persones que estaven a punt d’ofegar-se van ser salvades pels socis d’aquesta agrupació. Pocs dies després, el 2 de juny, una bona colla d’excursionistes del GEiEG així com familiars i amics, van anar fins als Àngels en romiatge. L’altre cas succeí el 28 de juny de 1981, quan el sostre del nou pavelló de Sant Narcís, propietat d’aquesta entitat, es va ensorrar. Sortosament, a l’interior només hi havien tres persones, que van poder fugir a temps, ja que es trobaven a l’extrem oposat d’on va començar a caure l’estructura. El 17 d’octubre del 1982 el GEiEG va presentar una llàntia votiva a la Mare de Déu dels Àngels per no haver-hi hagut desgràcies personals. Aquesta llàntia es pot contemplar encara avui. És situada a l´explanada del santuari. Més informació al web de la cursa.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.