XXVa Marató de Barcelona

0
336

“El proper 24 de març a les 8´30 h del matí es correrà la XXVa edició de la Marató de Barcelona, La sortida i l´arribada seran a l´avinguda Maria Cristina, a l´entrada del parc de Montjuïc, S´espera que com cada any la participació sigui nombrosa; l´any passat 3500 atletes van participar-hi. El circuit estarà obert durant 6 hores de manera que els corredors més lents tinguin temps de recórrer els 42´195 metres de què consta aquesta cursa certificada per la Associació Internacional de Maratons. Per segon any consecutiu l´organització de la prova serà el resultat de la col·laboració tripartita entre l´Ajuntament de Barcelona, la Federació Catalana d´Atletisme i Marathon Catlunya. Aquesta última entitat fou la fundadora i promotora de la Marató així com de nombroses curses de fons. Els rècords de la prova estan en possessió d´Abdeslam Serrokh en categoria masculina, amb un temps de 2:09:48, que és la marató més ràpida que s´ha corregut mai a l´Estat espanyol, i Ana Isabel Alonso amb 2:30:05, actual rècord espanyol de marató en categoria femenina. Totes dues marques van ser fetes l´any 1987. La Marató anirà precedida per un grup de 15 espectaculars motos Gold Wings que obriran el circuit. El circuit de la Marató Enquibir 42´195 quilòmetres en una ciutat que passa de les ones del mar a la muntanya en només quatre quilòmetres no és cosa fàcil. En primer lloc existeix el problema del desnivell, amb les pujades conseqüents, després hi ha l´inconvenient d´una ciutat molt atapeïda, amb carrers estrets, poc aptes per una cursa multitudinària com és la Marató. La conseqüència ha estat un circuit eclèctic que recorre la ciutat de punta a punta de forma horitzontal, surt del recinte firal de Montjuïc, fa un tomb per l´Hospitalet, entre i surt de la Zona Franca, va per la Gran Via fins a Sant Andreu i baixa pel barri de Sant Martí, fins al mar. Després de visitar la Vila Olímpica, la Marató puja per la Rambla i va a buscar Montjuïc per Sepúlveda. Les dues virtuts d´aquest circuit són, d´un costat la facilitat pels atletes: és completament llis, i de l´altre el seu atractiu paisatgístic. Avituallaments Els corredors, que necessitaran reposar l´aigua que perdran al llarg de la cursa, contaran amb 8 punts d´avituallament col·locats cada 5 quilòmetres de cursa. A cada punt d´avituallament hi haurà: aigua embotellada, que l´atleta pot portar a mà mentre corre i beure a petits glops; una cabina amb un sanitari; atenció mèdica si cal, i a partir de la mitja marató aliments sòlids en forma de fruits secs. A més a més de tot això, a cada avituallament hi haurà una banda de música que ajudarà els corredors a mantenir la moral alta malgrat que el cansament. Entre els diversos punts d´avituallament s´oferirà als corredors esponges mullades perquè puguin refrescar-se a més de la beguda energètica Powerade.”

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.