XXVa Marató de Barcelona

0
492

“El proper 24 de març a les 8´30 h del matí es correrà la XXVa edició de la Marató de Barcelona, La sortida i l´arribada seran a l´avinguda Maria Cristina, a l´entrada del parc de Montjuïc, S´espera que com cada any la participació sigui nombrosa; l´any passat 3500 atletes van participar-hi. El circuit estarà obert durant 6 hores de manera que els corredors més lents tinguin temps de recórrer els 42´195 metres de què consta aquesta cursa certificada per la Associació Internacional de Maratons. Per segon any consecutiu l´organització de la prova serà el resultat de la col·laboració tripartita entre l´Ajuntament de Barcelona, la Federació Catalana d´Atletisme i Marathon Catlunya. Aquesta última entitat fou la fundadora i promotora de la Marató així com de nombroses curses de fons. Els rècords de la prova estan en possessió d´Abdeslam Serrokh en categoria masculina, amb un temps de 2:09:48, que és la marató més ràpida que s´ha corregut mai a l´Estat espanyol, i Ana Isabel Alonso amb 2:30:05, actual rècord espanyol de marató en categoria femenina. Totes dues marques van ser fetes l´any 1987. La Marató anirà precedida per un grup de 15 espectaculars motos Gold Wings que obriran el circuit. El circuit de la Marató Enquibir 42´195 quilòmetres en una ciutat que passa de les ones del mar a la muntanya en només quatre quilòmetres no és cosa fàcil. En primer lloc existeix el problema del desnivell, amb les pujades conseqüents, després hi ha l´inconvenient d´una ciutat molt atapeïda, amb carrers estrets, poc aptes per una cursa multitudinària com és la Marató. La conseqüència ha estat un circuit eclèctic que recorre la ciutat de punta a punta de forma horitzontal, surt del recinte firal de Montjuïc, fa un tomb per l´Hospitalet, entre i surt de la Zona Franca, va per la Gran Via fins a Sant Andreu i baixa pel barri de Sant Martí, fins al mar. Després de visitar la Vila Olímpica, la Marató puja per la Rambla i va a buscar Montjuïc per Sepúlveda. Les dues virtuts d´aquest circuit són, d´un costat la facilitat pels atletes: és completament llis, i de l´altre el seu atractiu paisatgístic. Avituallaments Els corredors, que necessitaran reposar l´aigua que perdran al llarg de la cursa, contaran amb 8 punts d´avituallament col·locats cada 5 quilòmetres de cursa. A cada punt d´avituallament hi haurà: aigua embotellada, que l´atleta pot portar a mà mentre corre i beure a petits glops; una cabina amb un sanitari; atenció mèdica si cal, i a partir de la mitja marató aliments sòlids en forma de fruits secs. A més a més de tot això, a cada avituallament hi haurà una banda de música que ajudarà els corredors a mantenir la moral alta malgrat que el cansament. Entre els diversos punts d´avituallament s´oferirà als corredors esponges mullades perquè puguin refrescar-se a més de la beguda energètica Powerade.”

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.