Indemnitzen Blanco amb només un 15% del que reclamava per haver estat confós per un criminal per la policia

0
584

L´atleta lloretenc Josep Lluís Blanco rebrà una indemnització de 3,292,71 euros (564,500 pessetes) per la confusió de què va ser víctima el febrer del 1999, quan uns agents de la Polícia Nacional el van reduir a punta de pistola i el van lesionar en creure que era un criminal, Blanco es mostra decebut, ja que només rebrà un 15% de la quantitat que reclamava, i sosté que els cossos de seguretat estan subjectes a unes normes diferents de les dels ciutadans. El 8 de febrer de 1999, Josep Lluís Blanco havia quedat amb un amic davant d´un centre comercial a la plaça de Catalunya de Barcelona. Gairebé sense temps de parar el cotxe, l´atleta lloretenc va comprovar que un parell de vehicles li obstruïen el pas. En van sortir diverses persones de paisà sense identificar-se, el van encanonar amb pistoles i després de donar diversos cops al cotxe el van arrossegar fins a la vorera. Allà el van fer agenollar i el van immobilitzar, i mentrestant no deixaven d´apuntar-lo. Josep Lluís Blanco havia estat confós per un criminal perillós per part d´un grup d´agents de la Policía Nacional. L´advocat de Blanco, Josep Maria Llauradó, va presentar una denúncia al jutjat número 3 de Rubí amb una instància en què sol·licitava una indemnització d´aproximadament 26.000 euros (4.288.364 pessetes) per danys i perjudicis, tant personals (el van lesionar en un genoll) com materials, derivats de la identificació equivocada. Blanco, que es va perdre tota la temporada d´hivern, reclamava que se l´indemnitzés en concepte de 30 dies de baixa, danys al seu vehicle, competicions que es va perdre, la beca que va deixa de percebre de la Federació Espanyola i els compromisos adquirits amb el seu club, la Reial Societat, que no va poder atendre. Un cop resolt el procés administratiu, el jutge instructor del procediment ha dictaminat estimar parcialment la reclamació de l´advocat del lloretenc amb un import de 3.392,71 euros (564.5000 pessetes), que representa un 15% del total sol·licitat pel demandant. Davant d´aquesta resolució, Blanco va manifestar ahir amb una nota pública l´enorme decepció que va tenir i que està en desacord amb la resolució dictada: «En la realitat sembla que els errors cada vegada majors de les forces i cossos de seguretat com a òrgan públic, estan subjectes a unes normes d´actuació i de responsabilitat clarament diferents de les dels ciutadans.» Tot i que Blanco tindria la possibilitat d´interposar una demanada davant el jutjat contenciós administratiu, ha refusat aquesta opció per la voluntat «de girar full en aquest terrible succés.»

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.