Cortés Huete reclama temps per a la fornada de maratonians que han de substituir Fiz i Antón

0
340

La retirada de dues de les màximes figures de l´atletisme estatal dels darrers anys, Abel Antón i Martín Fiz tots dos excampions del món de marató deixa via lliure a una nova fornada de maratonians que fins ara estaven amagats a la seva ombra, El badaloní Javier Cortés Huete (Fila) figura en aquest grup en què també hi ha Fabián Roncero, Toni Peña i Julio Rey. Tots quatre tenen marques sensiblement millors que les que acreditaven Antón i Fiz i lideren el rànquing estatal de tots els temps Cortés és el quart , però encara està per veure si tenen el caràcter guanyador i també la capacitat de patiment que ha caracteritzat als dos maratonians recentment retirats. Cortés, que ha fracassat en els dos mundials que ha disputat aquest estiu a Edmonton (Canadà) i al de Sevilla el 1999 va fer les dues curses més lentes de la seva trajectòria , assegura que la nova fornada de maratonians sabrà estar a l´altura dels seus predecessors, però reclama temps i paciència tot i que creu que els èxits no ha de trigar: «Hem d´acceptar el paper que ens toca i és hora de començar a assumir responsabilitats, tot i que també cal tenir paciència. A poc a poc s´ha de veure el nostre potencial i en els pròxims campionats han de començar a caure les medalles.» La primera oportunitat per demostrar-ho serà el campionat d´Europa que es disputarà enguany.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.