La Cursa Carrefour-Lleida segueix guanyant adeptes

0
1010

Lleida va tornar a fer-ho possible. Ahir, un total de 18.120 aficionats a l´esport en general, a l´atletisme en particular i més concretament a la participació ciutadana es van congregar al passeig de Ronda per participar en la novena edició de la Cursa Popular Carrefour, l´acte lúdic, esportiu i social més important de tots els que es porten a terme a la ciutat. Es va superar, això sí, per molt poc la xifra de 18.040 participants que es va aconseguir l´any passat. En realitat, els números són el menys important. El que és veritablement important és comprovar com, any rere any, els lleidatans continuen apostant per la participació i donen un bon exemple de civisme i afició per l´esport. A les 11:00 hores, quan estava previst començar, tots els presents a la línia de sortida van retre una emocionant ovació a Martín Fiz i Abel Antón, en un sincer reconeixement a tot el que, a través de les vuit edicions anteriors d´aquesta cursa popular, han significat per a l´esport lleidatà i, sobretot, com un sentit comiat de l´atletisme d´alta competició. Pendents de l´important compromís de diumenge que ve, en què s´acomiaden a la Marató Millennium, que es disputarà a Madrid, ni Martín Fiz ni Abel Antón no van voler disputar la cursa per simple precaució, tot i que en tot moment van estar barrejats amb els participants, firmant autògrafs, parlant amb ells o fent-se fotografies. A primera hora de la tarda viatjaven, un cap a Vitòria i l´altre cap a Sòria, per centrar-se definitivament en una prova molt important per a tots dos. Amb Antón i Fiz fora de cursa, la sorpresa de la jornada la va protagonitzar Johnny Loria (Costa Rica), professor d´educació física que ha arribat a Lleida becat pel Comitè Olímpic Internacional i que s´entrena a les ordres d´Antonio Cánovas. Loria no va voler deixar-se sorprendre per altres atletes perfectament coneixedors de la prova i vencedors en altres edicions, com els companys de club, Mustafà Alí (Domin.-Carr.) o Omar Madih (Domin.-Carr.). Loria va prémer l´accelerador a l´altura de la plaça de la Pau i va saber mantindre una distància d´entre 50 i 100 metres amb els dos únics atletes que li podien plantar cara, Alí i Madih, segon i tercer, respectivament. Pel que fa a dones, el podi va ser lleidatà, Laura Rossell (Fila D.C.) va reeditar la victòria de l´any passat, seguida de Txell Bonet (F.C.Barcelona) i d´Eva Ledesma (Ind). Pel que fa a la cursa curta (3,5km) els guanyadors van ser en categoría masculina: Josep Santesmases (Domin.-Carr.), 2n Mustafà Toulki (Domin.-Carr.), 3r Josep Cortina (Ind.), en categoria femenina la primera va estar Mireia Casterans (Domin.-Carr), 2a Lourdes Ruiz (Domin.-Carr.) i 3a Ana Armenteros (Domin.-Carr.). Article extret de ´Diari Segre´.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.