El Festival de Cine i Esport de Sevilla retrà homenatge a títol pòstum al fondista txec Emil Zatopek

0
443

El Festival de Sevilla, Cinema i Esport, que celebrarà la seva primera edició del 2 al 8 de novembre, rendirà homenatge a títol pòstum al fondista txec Emil Zatopek, segons ha informat a Europa Press l´organització de l´esdeveniment. ´La locomotora humana´, sobrenom amb el qual ha passat a la història de l´atletisme, s´ha convertit en una llegenda als Jocs Olímpics de Hèlsinki de 1952 en guanyar en una setmana la medalla d´or en els 10.00 i 5.000 metres, així com la marató. A l´acte en homenatge a aquest esportista hi assistirà la seva viuda, Dana Zapotkova, la qual també va guanyar en els citats Jocs Olímpics una medalla d´or en llançament de javelina. L´acompanyarà el president de la Federació d´Atletisme de la República Txeca i tresorer de l´Associació Europea d´Atletisme, Karell Pllny. Zatopek, que va morir l´11 de novembre del passat any, va guanyar un total de quatre ors olímpics i va batre 18 rècords mundials.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.