“VICTÒRIA DE MOUSTAFÀ YOUNNES AL CROS DE L’AMETLLA”

0
482

“Uns 500 atletes de tots els nivells van disputar la tretzena edició del Cros de L’Ametlla de Merola, cosa que suposa un nou rècord de participació, per segona vegada en la història, la victòria va ser per un atleta magrebí, en concret pel marroquí Moustafá Younnes, de l’equip Integra2, que va derrotar amb autoritat el principal favorit, l’atleta del Puma Nacho Cáceres. Cáceres venia de guanyar la medalla de plata en els 10.000 metres de la Universiada, però Youness es va adaptar millor que ell al variat circuit de L’Ametlla. En la primera de les dues voltes de 5 quilòmetres es va formar un grupet amb els principals favorits. Youness, Cáceres, el xilè de Terrassa Daniel Herrera, el blaugrana Pol Guillem i el veterà marroquí Abderrahim Dahmani van agafar uns metres d’avantatge sobre Albert Pascual, que no va poder aguantar el ritme. Va ser en la segona volta quan es van distanciar Younees i Cáceres. Tot i que mai hi va haver una gran diferència entre tots dos, en tot moment es va veure que el marroquí estava molt fort. Nacho Cáceres va intentar apropar-se-li, però Moustafa Younnes no li va donar opcions, i es va imposar amb una marca de 32 minuts i 9 segons. Cáceres va entrar dos segons després. La gran atracció de la categoria femenina, i probablement d’aquesta tretzena edició del Cross, va ser la participació de la barcelonina Eva Sanz, que reapareixia en una cursa després del seu dramàtic final a la marató dels Campionats Mundials d’atletisme d’Etmonton. Tot i que només feia uns dies que havia reprès els entrenaments, Eva Sanz va poder aconseguir la victòra sense problemes en la seva primera participació al Cros de L’Ametlla. La marca, però, 38 minuts i 13 segons, va ser discreta en relació amb les de les últimes edicions. Al final de la prova, l’atleta mundialista va comentar que li havia agradat molt el circuit i que s’havia trobat força bé tot i el seu estat actual de forma. Sanz va comentar que no li agrada que ara la recordin a tot arreu per entrat de quatre grapes a la marató del Campionat del Món, i que en canvi no hagués tingut ressò la marca de dues hores i 30 minuts que va fer a la marató de Rotterdam la primavera passada. Per a l’any que ve, Eva Sanz espera trencar la barrera de les dues hores i mitja a la marató, i confia que la Federació la torni a seleccionar per als Campionats d’Europa. Les altres participants femenines del Cross de L’Ametlla no van tenir opcions. Rosa Maria Morató li va cedir més d’un minut, així com Eva Jiménez i Marcela Sánchez Valiente. Cal destacar la presència entre els 500 classificats del polític Albert Batlle, diputat president de l’àrea d’esports de la Diputació de Barcelona i regidor d’esports de l’Ajuntament de Barcelona. “

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.