Un total de 20 atletes, cap espanyol, han donat positiu en controls antidopatge des de principis d´any

0
564

L´esprintador francès Christophe Cheval, que va donar positiu el 12 d´agost en el marc dels Mundials d´atletisme d´Edmonton (Canadà), és el vintè atleta que no passa satisfactòriament un control de dopatge aquest any, la major part dels positius, entre els quals no figura cap atleta de nacionalitat espanyola, és a causa de l´ús d´esteroides anabolitzants, substàncies que prohibeix el codi antidopatge i que permeten el desenvolupament de la massa i el rendiment musculars. Preses en quantitats excessives, poden provocar greus problemes de salut, esterilitat, càncer de fetge, trencaments de tendons i infarts de miocardi, entre d´altres. Gairebé tots els atletes que han donat positiu des de principi d´any han culpat a complements alimentaris autoritzats, com per exemple la creatina. A més de la llista inclosa, també la russa Olga Iegorova, actual campiona del Món de 5.000 m, ha donat positiu en un control antidopatge al juliol, però el test de detecció (únicament d´orina) que se li va practicar a França no es va ajustar al reglament de la Federació Internacional d´Atletisme (IAAF), que, per tant, ha declarat innocent l´atleta i el va permetre competir a Edmonton.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.