L´etíop Gezahegne Abera fa un doblet històric a la marató d´Edmonton

0
440

L´etíop Gezahegne Abera ha confirmat amb la victòria als Campionats del Món d´Edmonton que és el digne hereu en la marató dels compatriotes Abebe Bikila i de Mamo Wolde, i ha aconseguit el que ningú havia fet fins ara en la història de l´atletisme, el doblet als Jocs Olímpics i Mundials. Després de 42 quilòmetres i 195 metres, Abera i Biwott han hagut de esperar els últims tres-cents metres per decidir qui era el successor de l´espanyol Abel Antón com a campió del món i per només un segon, en la diferència més curta de la història en una marató, l´etíop superava el de Kenya en la línia de meta de l´estadi de la Commonwealth. Amb un temps de 2 hores, 12 minuts i 42 segons, Abera ha resolt al seu favor tota l´èpica de la marató com si d´un cinc mil es tractés en ple esprint, mentre que l´italià Stefano Baldini (2:13.18) aconseguia el bronze. Els espanyols no han pogut defensar un títol que mantenien des de Göteborg´95, amb Martín Fiz i Abel Antón, aquest últim en dues ocasions, i han vist com la duresa de la prova tirava per terra les seves il·lusions de fer alguna cosa important. Óscar Fernández, quinzè, ha estat el millor dels espanyols, on Toni Peña (24), Kamel Ziani (29), Julio Rey (37), que ha quedat despenjat passada la meitat, i Javi Cortés (41) no han pogut lluitar ni pel podi a la Copa del Món per equips, victòria que també ha estat per Kenya.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.