Blanco qualifica d´«injustícia» la seva exclosió del Mundial

0
476

“L´atleta de Lloret de Mar José Luis Blanco va ser exclòs ahir de la selecció espanyola que competirà, a partir del 6 d´agost, al Mundial d´Edmonton (Canadà).

Blanco, que ha estat tercer en el recent campionat d´Espanya, ha vist com Eliseo Martín, quart a València, anirà al Mundial ja que era considerat fix per la Federació ja que havia estat sisè en el Mundial de Sevilla i sisè en els Jocs de Sydney. Per això, Blanco ha qualificat d´«injustícia» el fet que no hagi estat cridat per al Mundial. «Hi ha un greuge comparatiu clar. El meu cas i el de Reyes Estévez són els mateixos i hi ha hagut diferent tractament, no ho entenc». Estévez, tercer en 1.500 a l´estatal, viatjarà a Edmonton.

Al final, el comitè de la Federació ha triat Antonio Jiménez, Luis Miguel Martín Berlanas i Eliseo Martín i ha deixat fora José Luis Blanco. El lloretenc s´ha mostrat impotent i ha assenyalat que «no sé què volen que faci. Aquest any tinc millor marca que Eliseo Martín (8.15 del lloretenc per 8.20 de l´aragonès) i l´acabo de superar en el campionat d´Espanya. Potser d´aquí a dues setmanes, ell estarà millor, però actualment el supero i aquest any també ho havia fet dos altres cops. Ja m´explicaran què hauria d´haver fet», diu Blanco, molt molest.

El comité de selecció de la Federació Espanyola d´atletisme, en el qual hi ha el tècnic de Blanco, Luis Miguel Landa, va justificar la presència d´Eliseo Martín dient que havia competit a València sota els efectes dels antibiòtics perquè tenia mal al coll. Blanco no s´ho creu. «Jo també tenia una tendinitis i vaig competir al màxim. No poden dir això». Blanco parlarà ara amb el seu manàger, Miguel Ángel Mostaza, per estudiar si fa un comunicat públic crític amb la decisió de la Federació. De moment, però, Blanco s´ha quedat a Lloret en lloc d´anar a entrenar-se a Madrid en cas que algun dels atletes dels 3.000 es lesionés. «Ser reserva no em serveix», ha dit.

De la llista espanyola del Mundial, cal destacar la presència de l´atleta de Cornellà Reyes Estévez, que ha estat tercer a l´estatal, per davant d´Higuero. Ahir Higuero, que era fix per a Edmonton, va assegurar que «sento que m´han robat el Mundial». Martínez, en pes; Montalvo, en longitud; Alberto García, en 5.000 i Gloria Alozie, en 100 tanques, són les principals esperances espanyoles “

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.