Blanco és tercer a Sevilla amb una marca d´alt nivell mundial (8.15.36)

0
496

L´atleta lloretenc Josep Lluís Blanco va ingressar de ple ahir a l´elit mundial dels 3000 metres obstacles amb una marca espectacular en el míting de Sevilla, Blanco va quedar tercer amb 8,15,36, el cinquè millor registre espanyol de tots els temps i va baixar en 5 segons la seva marca personal fins ara (8,20,54). En la millor cursa de la seva vida, el lloretenc va demostrar que ha fet un salt qualitatiu molt important aquesta temporada i va baixar per primer cop de la barrera de 8.20. Per poc no va batre el record de Catalunya de Marc Cepeda (8.14.7) però ja té la mínima del Mundial (8.22) i va deixar clar en el primer test important de la temporada que aquest pot ser el de la seva consagració. El registre de Blanco només va quedar en segon terme per l´excelálent actuació d´Antonio Jiménez Pentinel, segon amb 8.11.52, la segona millor marca espanyola de tots els temps. Aquesta circumstància farà que sigui difícil la convocatòria de Blanco per a la Copa d´Europa però hi hauria la possibilitat que Jiménez fes els 3.000 metres llisos i el lloretenc fos l´escollit als 3.000 obstacles. Les llebres van imposar un ritme molt ràpid a la prova. Blanco va fer una tàctica conservadora però a tres voltes del final va fer un canvi brusc per poder enxampar els atletes africans. Va colálaborar perquè vèia la possibilitat de fer una bona marca però va quedar fos un cop superada l´última tria i en els últims 150 metres va perdre pràcticament quatre segons respecte al marroquí Kattabhi, primer amb 8.09.49, i Pentinel. Des de Sevilla mateix, Blanco va comentar al final de la prova que «estic molt satisfet amb la marca però tinc una mica de mal regust de boca perquè m´ha guanyat en Jiménez. Tot i això, fer 8.15 és una marca de nivell mundial i ha quedat clar que el canvi d´entrenador (Luis Miguel Landa) està donant resultats».

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.