Els africans són els favorits de la mitja marató Ciutat de Girona

0
505

Els atletes africans seran els grans favorits per adjudicar-se la victòria de la setena edició de la mitja marató Ciutat de Girona que es disputarà demà amb sortida (10h) i arribada al Centre Comercial Girocentre. El kenyà Samuel Kimaiyo (Puma) és el rival a batre i sortirà amb la millor marca de tots els participants amb un temps de d´1.02.10. Kimayo va guanyar l´any passat les mitges maratons de Màlaga, Mallorca i Múrcia i el seu compatriota Henry Rutto (Puma), amb una marca de 1.02.40 i guanyador el 2000 dels 10 km de Canillejas, es perfila com el seu màxim rival juntament amb el marroquí Younes Abdallah, que té com a millor registre 1.04.30 i que l´any passat va guanyar la mitja marató d´Auchan i va ser tercer a Sant Guy, tots dos a França. Pel que fa als atletes catalans, Benito Ojeda (Fila Domingo Catalán) és qui té més opcions de plantejar batalla als atletes africans. Ojeda té una millor marca en mitja marató d´1.04.26 i és el campió d´Espanya de marató dels últims dos anys. També ha guanyat la marató de Barcelona el 1994 i 96, a més d´imposar-se en la primera mitja marató Ciutat de Girona i la primera marató Girona-Sant Feliu. En el seu palmarès també hi figuren dues victòries en la cursa de la Mercè (1989 i 89) i presenta un registre de 2.13.24 en marató. Ojeda va ser l´any passat el primer atleta classificat en la mitja marató de Girona en la quarta posició. En categoria femenina, la màxima atracció és la maratoniana María Luisa Muñoz, olímpica a Sydney i cinquena a la Copa del Món de 1993 i 95. Muñoz té una millor marca en mitja marató d´1.12.04. La veterana Quima Casas (CN Olot), tercera l´any passat, torna optar a pujar al podi. Els guanyadors de l´última edicó van ser per al marroquí Younes El Mostafa (1.05.10) i la kenyana Ruth Calunda (1.17.32). El recorregut serà el mateix de les últimes edicions. Sortirà de la carratera de Barcelona, passarà pel Parc Central, Devesa, Pont de la Barca, Fontajau, Josep Tarradellas, carrer Costabona, passeig d´Olot, carrer Montnegre i Pau Briol, carratera de Santa Coloma de Farners, carrer Sant Isidre, Reggio Emilia, avinguda Lluís Pericot, Montilivi, carrer Francesc Romaguera, Del Carme, passeig General Mendoza, carrer Joan Reglà, plaça Salvador Dalí i arribada un altre cop a la carretera de Barcelona per completar un recorregut total de 21,097 quilòmetres. El primer classificat de cada categoria rebrà 75.000 pessetes. En categoria masculina el segon, 50.000 i el tercer, 30.000 mentre que en la femenina la segona rebrà 40.000 pessetes i la tercera, 20.000. Cada cinc quilòmetres hi haurà un avituallament.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.