MARKOV, FERNANDEZ I WANG, ELS FAVORITS DEL GUERAU GARCIA

0
600

La marxadora de la República Popular de la Xina Liping Wang, el rus Ilia Markov i l´espanyol Francisco Fernández ´Paquillo´ són els grans favorits de la desena edició del Memorial Guerau Garcia de Marcha Atlética, que es disputarà el diumenge a Calella (Maresme). La participació masculina, que estarà encapçalada per Markov, campió del món a Sevilla´99, serà de luxe, atès que, al costat del marxador rus, estaran els xinesos Yang Yongjian i Zhu Hong Jun, el letó Aygars Fadejevs, subcampió olímpic en els 50 quilòmetres a Sydney, o el tunisià Ghoula Hatem, plusmarquista d´Africa en els 20 quilòmetres. El granadí Francisco Fernández, actual plusmarquista nacional dels 5 i 20 quilòmetres, liderarà la participació espanyola, al costat del madrileny Jesús Angel García Bragado, campió mundial en Göteborg´95 i subcampió a Atenes´97. A més a més, també participaran el murcià Alejandro Cambil, Juan Antonio Porras, Juan Manuel Rodríguez o Rúben Majoral, entre altres destacats marxadors. En fèmines, a més a més de la xinesa Wang, de 24 anys i medalla d´or en els 20 quilòmetres a Sydney, estaran la boliviana Geovana Irusta i les espanyoles Rocío Florido, Eva Pérez i Vanessa Espinosa. La plusmarquista nacional María Vasco no participarà per estar competint a Mèxic. Per primera vegada en la seva història, el Guerau Garcia, que ha estat presentat avui a Calella, es disputarà sobre la distància de 20 quilòmetres en categoria masculina i femenina. Fins avui, les marxadores havien comptat amb un recorregut de 10 quilòmetres, encara que en les edicions de 1992 i 1993 van ser de només 5 quilòmetres. L´augment de la distància s´ha dut a terme a petició de les xineses, ja que intentaran atacar el rècord mundial en poder de la russa Tatyana Gudkova (1h.25:18.) El rècord de la prova masculina està en poder del tunisià Hatem Ghoula amb un temps d´1h.19:46 des de 1999, mentre que, en fèmines i sobre 10 quilòmetres, la millor marca l´ostenta la romanesa Noica Cimpean, aconseguida també aquell mateix any.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.