La mitja marató de Girona serà el campionat català universitari

0
662

La pròxima edició de la Mitja Marató Ciutat de Girona, que es correrà el dia 29 d´abril, serà al mateix temps el campionat de Catalunya universitari, també serà puntuable per al gironí de fons, segons va explicar Ponç Feliu, regidor d´Esports de l´Ajuntament de Girona, en la presentació de la cursa que es va fer al restaurant del centre comercial Girocentre. Joan Canals, delegat Territorial d´Esports de la Generalitat, Llorenç Lozano, coordinador d´activitats de l´Ajuntament de Girona, i subdirector de Girocentre, també van assistir a l´acte. L´altra gran novetat serà el canvi de data. Habitualment, la cursa se celebrava a mitjan maig, però la gran presència de curses, la coincidència amb l´exposició de Flors de Girona i el major risc de calor que hi ha en aquesta època ha portat els organitzadors a decidir-se per disputar-la a finals d´abril, esperant que «aquest canvi de data i el fet de que sigui puntuable per a dues proves, incrementi una mica més el nombre de participants», va argumentar Feliu. L´any passat, la mitja marató gironina va acollir 400 atletes l´objectiu d´aquesta edició és arribar als 500. En aquest mateix sentit, el regidor gironí va comentar que també s´espera «un nou increment en el nombre d´incrits a la Cursa Popular. Mantindrem els premis a les escoles d´educació primària i secundària amb més participació, que l´any passat ja van permetre incrementar en més d´un 50% el inscrits escolars i, a més, incorporarem el 1r premi Universitat de Girona. Amb tot això esperem augmentar els 1000 participants del 2000 en uns 300 més». Cap canvi al recorregut Pel que fa al recorregut de les dues curses, «la novetat és que els circuits, per primer cop, no canviaran», va comentar Lozano. «Hem treballat molt Ðva continuar el tècnicÐ per millorar el recorregut i fer-lo ràpid, segur i representatiu de la ciutat. Ara, la idea és mantenir-lo». Pel que fa als principals inscrits de la Mitja Marató, Lozano va explicar que «com és habitual, ens hem posat en contacte amb diversos clubs, com ara el Puma, per dur atletes de nivell, tot i que no sabrem els noms definitus fins quinze dies abans de la cursa».

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.