Blanco obté la plaça vacant i anirà al Mundial de cros curt

0
969

Tot i que fins als propers dies no es farà oficial, l´atleta lloretenc Josep Lluís Blanco (Lloret la Selva) entrarà en la llista de convocats per disputar el Mundial de cros que es farà el proper cap de setmana a la ciutat belga d´Ostende. Blanco es disputava la plaça vacant amb Pablo Vilallobos i Jesús de la Fuente en la selecció de cros curt però la seva major experiència internacional i l´alt nivell que ha demostrat sempre que competeix per Espanya. Juntament amb Blanco, els altres cinc atletes que formaran la selecció espanyola en el cros curt són Jesús España, Anacleto Jiménez, Roberto García, Chema Martínez i Antonio Jiménez. Aquesta és la primera vegada que Blanco serà internacional en la modalitat de cros Ðja ho ha estat en pista en els 3.000 obstaclesÐ i ahir valorava des de Madrid la seva convocatòria «com la més important de la meva carrera esportiva. Vaig anar a la Copa d´Europa, a nivell individual, però en aquesta ocasió és un Mundial i em fa molta ilálusió». L´atleta lloretenc assegura trobar-se «en un gran moment de forma» i afirma que l´objectiu a Ostende «serà acabar entre els tres millors espanyols». Blanco considera que l´equip estatal en el cros curt «té un gran nivell. Tots sis estem sobre 7.50 en els 3.000 metres i la federació considera que hi ha opcions d´acabar entre els cinc primers per equips i no descarta el podi». A Bèlgica, Blanco i els seus companys es trobaran amb seleccions molt potents com Kenya, Etiòpia i Marroc, les tres grans potències del cros Mundial, a més de França. Per Blanco la seva convocatòria també ha de ser un estímul per l´atletisme gironí. «Està travessant un mal moment. Les institucions no donen gaire suport a l´atletisme gironí i confio que la meva participació al Mundial serveixi de motivació per als atletes de casa nostra». Blanco serà el primer atleta gironí que tornarà a participar en un Mundial de cros absolut després de Pere Arco. El fondista silenc hi va competir en 5 ocasions (Lisboa, Boston, Budapest, Amorebieta i Sud-àfrica el 1996), a més d´una en edat júnior, i el seu millor resultat va ser un setzè lloc a Boston. Fa dos anys, la vidrerenca Gemma Masnou va participar al Mundial de cros de Belfast (Irlanda) com a júnior on va ser 93è. El Mundial de cros curt es disputarà el dissabte, 24 d´aquest mes, sobre una distància de 4.200 metres. En principi, el campionat s´havia de disputar a Irlanda però l´epidèmia de la febre aftosa va obligar el canvi d´escenari. Després de ser adjudicats a Brusseláles, la falta d´allotjament de la capital belga en aquestes dates va forçar el canvi defintiu a Ostende.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Sense entrades per mostrar

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.