Estévez i Javier Moro aconsegueixen la mínima en 1.500 per al Mundial de Lisboa

0
506

El català Reyes Estévez ha aconseguit la mínima necessària per participar en la prova de 1500 metres al Mundial en pista coberta de Lisboa gràcies a la marca de 3:53,49 que va aconseguir ahir en la milla de la Globen Galan celebrada a Estocolm. L´atleta de Cornellà ha demostrat trobar-se a la capital sueca en un gran nivell i ha estat tercer en la prova després de mantenir una maca lluita per la victòria amb el portuguès Rui Silva i el kenyà Noah Ngeny, campió olímpic de 1.500 metres. Els 3:53.49 d´Estévez suposen la segona millor marca espanyola de la història en la milla després del rècord d´Espanya de José María Abascal (3:52.56). Malgrat que la milla no és una disciplina oficial en el Mundial, on es disputa la distància del 1.500, la IAAF estableix un paral·lelisme entre aquestes dos proves de mig fons i permet mínimes en la milla. Malgrat que a Estocolm no va haver-hi cronometratge al pas pel 1.500 i tenint en compte que els analistes estimen un diferència de 17-17,5 segons entre totes dues proves, la marca d´Estévez a Estocolm va poder oscil·lar entre 336.5 i 3:37.0, una dels cinc millors registres espanyols en la història en pista coberta en la prova reina de l´atletisme. El català ostenta una millor marca personal en 1.500 sota sostre de 3:41.70 des de 1996, que amb la seva carrera ahir en la milla ha pulveritzat. També ha brillat a una gran altura a Estocolm Javier Moro, que ha estat vuitè en la milla i amb un crono de 3:58.02 també va fer la mínima oficial per al 1.500 en els Mundial de Lisboa. Per la seva part, el manxec Roberto Parra, quart a la reunió nòrdica en 800 metres, ha realitzat la segona millor marca espanyola de la història, a només 13 centèsimes del rècord d´Espanya de José Luis González, amb el seu registre d´1:46.48.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.