Marxa per la Pau al Sàhara Occidental

0
437

El 27 de febrer i com iniciativa de la ONG SaharaMarathon, i amb el suport de les Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí d´arreu del món se celebrarà als Campaments de Refugiats Sahrauís a Tindouf (Algèria) una Marató en la que participaran esportistes de tot el món. El proper 27 de febrer farà 25 anys de la declaració de constitució de la República Àrab Sahrauí Democràtica, aquesta data està lligada a la història contemporània del Poble Sahrauí: a l´exili, a l´ocupació marroquina, a la guerra, als camps de refugiats, al Pla de Pau i a un Referèndum que cada vegada sembla més llunyà. El Govern del Marroc obstaculitza el procés cap al Referèndum deliberadament, el Govern Espanyol i la Comunitat internacional callen, no assumeixen les seves responsabilitats i no fan res perquè es compleixin les disposicions de Nacions Unides i aquestes comencen a buidar de contingut el Pla de Pau, buscant sortides que contradiuen el legítim dret de tots els pobles a exercir el seu dret a l´autodeterminació com a via pacífica cap a la independència. És en aquest escenari que la necessitat de reforçar la Solidaritat Política amb el Poble Sahrauí i amb les seves institucions es fa imprescindible. L´objectiu és, en aquesta data destacada, difondre la situació del Poble Sahrauí per tot el món i recollir diners per millorar les condicions de vida dels infants dels Campaments. Des de la Coordinadora Avançar en la Solidaritat amb el Poble Sahrauí, hem cregut convenient, fer a Catalunya, una activitat que, en coordinació amb la iniciativa SáharaMarathon, possibilités la participació popular i demostrés públicament la històrica i ferma solidaritat de Catalunya amb el poble sahrauí.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.