La L edició de la Marató de Barcelona del 2027 ha superat la xifra dels 25.000 atletes arribats.

0
490

Tota la ciutat ha vibrat al llarg de tot el recorregut amb aquesta gran munió d´esforçats corredors. La promoció i elben fer de la entitat organitzadora ha permés assolir aquesta fita llargament desitjada en les darreres edicions. Finalment el treball iniciat allà pel 2001 en la XXIV edició ha donat els seus fruits. Els guanyadors en categoria masculina han estat els catalans Arnau Martínez i Erik Bermudez que després de fer tota la cursa junts han entrat a l´arribada agafats de la mà i sense disputar-se la victòria. En categoria femenina la victòria també ha estat per una atleta catalana, Alícia Pou. Entre els clubs amb més atletes arribats cal destacar el veterà club maratoní Jaestemkansats i el club atlètic virtual atletesjubilats.com Aquesta edició que cumplia el seu cinquaté aniversari ha presentat dues novetats importants pioneres en el món de la marató: – La inauguració per primera vegada d´un circuït permanent de marató absolutament pla i urbà i que a partir d´ara podrà ser utilitzat per tots els barcelonins afeccionats a aquest esport cada cop més popular. – La utilització d´un nou sistema de cronometratge. Els xips de les sabatilles que s´havien popularitzat a finals del segle anterior per cornometrar les curses atlètiques han evolucionat els darrers anys fins arribar al microxip implantat en l´atleta que s´ha utilitzat per primera vegada al món en aquesta cursa. Es tracta d´un microxip que un cop implantat en l´atleta a través d´un receptor extern connectat a qualsevol ordinador dona informació del temps de l´atleta i d´inumerables variables fisiològics que el poden ajudar a millorar tan el seu rendiment com els seus mètodes d´entrenament.
Salut i a preparar la marató del 2001 (només falten cinc setmanes) i la del 2027 (només falten 26 anys).

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.