La San Silvestre Vallecana ret homenatge a Emil Zatopek

0
570

La tradicional cursa de cap d´any, la San Silvestre Vallecana Internacional, s´ha presentat aquest matí a Madrid, amb la principal novetat que retrà homenatge al tetracampió olímpic txec Emil Zatopek, una de les llegendàries figures de l´atletisme mundial, que va morir el mes de novembre passat. Així mateix, cal destacar que la present edició de la cursa madrilenya tindrà la presència d´alguns dels millors atletes espanyols del moment. L´acte de presentació de la prova l´ha presidit l´alcalde de Madrid, José María Álvarez del Manzano, entre altres responsables de diverses instàncies esportives. A més, ha comptat amb l´assistència de tres atletes que participaran en la prova com Fabián Roncero, Alberto García i Juan Carlos Higuero. L´alcalde de Madrid ha assenyalat sobre la prova atlètica que serveix d´ajuda de cara a la possibilitat que Madrid sigui seu Olímpica en el futur. ´Hem estat a Madrid com a Vila Olímpica. Hem de comptar amb proves de prestigi i aquesta és una de les proves que més prestigi donen a la ciutat´. ´Creiem que curses com la San Silvestre necessiten el suport de l´Ajuntament i de la Comunitat per seguir. Tenim la tranquil·litat de la continuïtat de la carrera per la seva història, ja que es tracta d´una de les proves més importants del món´, ha dit el primer regidor de la capital espanyola. D´aquesta manera, l´edició XXXVI de la prova serà denominada Memorial Emil Zatopek, en homenatge a l´atleta que va aconseguir marques històriques als Jocs Olímpics d´Hèlsinki´52, en obtenir l´or en les proves de fons de 5.000, 10.000 i marató. La carrera madrilenya comptarà amb un ampli repertori dels millors atletes del panorama nacional, com Roncero, vencedor d´aquesta clàssica prova el 98, García, plusmarquista nacional en els 5.000 i el campió d´Espanya dels 1.500, Higuero. Al costat d´ells han confirmat també la seva assistència a la prova el vitorià Martín Fiz, que va vèncer en la prova el 94, així com el plusmarquista europeu dels 1.500 en pista coberta, Andrés Díaz, i el veterà atleta madrileny Alberto Juzdado. El recorregut d´aquest any serà similar al de 1999, amb una distància de deu quilòmetres totalment urbans pels carrers de Madrid, en un circuit homologat per la RFEA, que tindrà com a punt de sortida la Plaça Gregorio Marañón i arribada dins de l´estadi de Vallecas.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.