La San Silvestre Vallecana ret homenatge a Emil Zatopek

0
472

La tradicional cursa de cap d´any, la San Silvestre Vallecana Internacional, s´ha presentat aquest matí a Madrid, amb la principal novetat que retrà homenatge al tetracampió olímpic txec Emil Zatopek, una de les llegendàries figures de l´atletisme mundial, que va morir el mes de novembre passat. Així mateix, cal destacar que la present edició de la cursa madrilenya tindrà la presència d´alguns dels millors atletes espanyols del moment. L´acte de presentació de la prova l´ha presidit l´alcalde de Madrid, José María Álvarez del Manzano, entre altres responsables de diverses instàncies esportives. A més, ha comptat amb l´assistència de tres atletes que participaran en la prova com Fabián Roncero, Alberto García i Juan Carlos Higuero. L´alcalde de Madrid ha assenyalat sobre la prova atlètica que serveix d´ajuda de cara a la possibilitat que Madrid sigui seu Olímpica en el futur. ´Hem estat a Madrid com a Vila Olímpica. Hem de comptar amb proves de prestigi i aquesta és una de les proves que més prestigi donen a la ciutat´. ´Creiem que curses com la San Silvestre necessiten el suport de l´Ajuntament i de la Comunitat per seguir. Tenim la tranquil·litat de la continuïtat de la carrera per la seva història, ja que es tracta d´una de les proves més importants del món´, ha dit el primer regidor de la capital espanyola. D´aquesta manera, l´edició XXXVI de la prova serà denominada Memorial Emil Zatopek, en homenatge a l´atleta que va aconseguir marques històriques als Jocs Olímpics d´Hèlsinki´52, en obtenir l´or en les proves de fons de 5.000, 10.000 i marató. La carrera madrilenya comptarà amb un ampli repertori dels millors atletes del panorama nacional, com Roncero, vencedor d´aquesta clàssica prova el 98, García, plusmarquista nacional en els 5.000 i el campió d´Espanya dels 1.500, Higuero. Al costat d´ells han confirmat també la seva assistència a la prova el vitorià Martín Fiz, que va vèncer en la prova el 94, així com el plusmarquista europeu dels 1.500 en pista coberta, Andrés Díaz, i el veterà atleta madrileny Alberto Juzdado. El recorregut d´aquest any serà similar al de 1999, amb una distància de deu quilòmetres totalment urbans pels carrers de Madrid, en un circuit homologat per la RFEA, que tindrà com a punt de sortida la Plaça Gregorio Marañón i arribada dins de l´estadi de Vallecas.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.