Mor el quatre vegades campió olímpic Emil Zatopek

0
563

L´atleta txec Emil Zatopek, quatre vegades campió olímpic en els Jocs de 1948 i 1952, ha mort avui a l´edat de 78 anys a l´Hospital Militar de Praga Stresovice, després de patir una llarga malaltia, segonsha anunciat la direcció de l´hospital. Víctima els últims anys de múltiples problemes de salut, el més cèlebre atleta de la història del seu país va ingressar a finals del mes d´octubre a la Unitat de Cures Intensius (UVI) de la clínica de Neurologia d´aquest hospital, després de patir una hemorràgia cerebral. El seu estat va ser qualificat de ´greu´ per la seva dona, Dana Zatopkova, campiona olímpica de javelina el 1952. El 7 d´octubre de 1999 es va sotmetre a una delicada operació de fèmur complicada per una pneumònia i problemes cardíacs. Emil Zatopek, d´estil poc acadèmic que portava a dir que corria amb un escorpí a cada sabatilla, va lograr els seus majors èxits als Jocs Olímpics d´Hèlsinki´52, on va aconseguir el triplet en els 5.000, 10.000 i marató. Va ser el primer atleta a recórrer més de 20 quilòmetres en una hora (20,052 quilòmetres el 29 de setembre de 1951) i el primer que va baixar dels 29 minuts (28:54.02) en els 10.000, l´1 de juny de 1954 a Brussel·les. A més, va millorar la seva pròpia plusmarca mundial en cinc ocasions, fins a fer-la progressar 41 segons i 2 dècimes en cinc anys. Tot plegat li va valer el sobrenom de la ´locomotora txeca´ abans que a Melbourne´56 es classifiqués sisè a la marató, a més de quatre minuts del seu amic Mimoun.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.