Mor el quatre vegades campió olímpic Emil Zatopek

0
633

L´atleta txec Emil Zatopek, quatre vegades campió olímpic en els Jocs de 1948 i 1952, ha mort avui a l´edat de 78 anys a l´Hospital Militar de Praga Stresovice, després de patir una llarga malaltia, segonsha anunciat la direcció de l´hospital. Víctima els últims anys de múltiples problemes de salut, el més cèlebre atleta de la història del seu país va ingressar a finals del mes d´octubre a la Unitat de Cures Intensius (UVI) de la clínica de Neurologia d´aquest hospital, després de patir una hemorràgia cerebral. El seu estat va ser qualificat de ´greu´ per la seva dona, Dana Zatopkova, campiona olímpica de javelina el 1952. El 7 d´octubre de 1999 es va sotmetre a una delicada operació de fèmur complicada per una pneumònia i problemes cardíacs. Emil Zatopek, d´estil poc acadèmic que portava a dir que corria amb un escorpí a cada sabatilla, va lograr els seus majors èxits als Jocs Olímpics d´Hèlsinki´52, on va aconseguir el triplet en els 5.000, 10.000 i marató. Va ser el primer atleta a recórrer més de 20 quilòmetres en una hora (20,052 quilòmetres el 29 de setembre de 1951) i el primer que va baixar dels 29 minuts (28:54.02) en els 10.000, l´1 de juny de 1954 a Brussel·les. A més, va millorar la seva pròpia plusmarca mundial en cinc ocasions, fins a fer-la progressar 41 segons i 2 dècimes en cinc anys. Tot plegat li va valer el sobrenom de la ´locomotora txeca´ abans que a Melbourne´56 es classifiqués sisè a la marató, a més de quatre minuts del seu amic Mimoun.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.