Espanya finalitza la temporada 2000 sisena en el rànquing mundial

0
509

” Espanya ha finalitzat la temporada 2000 con a sisena potència del Món i tercera d´Europa en categoria masculina, segons les puntuacions del top 20 del Rànquing Mundial de l´any. El fons, el mig fons i la marxa, com va essent tradicional, han situat Espanya en el top ten mundial, tot i que alguns els ´històrics´ del nostre atletisme, com Fermín Cacho, Reyes Estévez, Abel Antón o Yago Lamela no figuren aquest any entre els millors. Per especialitats, Espanya és tercera del món en mig fons (27 punts), darrere de Kenya (168) i Algèria (43), en fons (75), després de Kenya (429) i Marroc (118); i en marxa (44), on ens superen Rússia (136) i Bielorússia (59). En la classificació general del Món masculina, el primer lloc és per Estats Units (974 punts), amb un ampli avantatge sobre Kenya (597) i Rússia (326), segon i tercer respectivament. Els nord-americans es confirmen com la primera potència de l´atletisme mundial en liderar la classificació conjunta d´homes i dones amb 1611 punts, on Espanya figura en la divuitena plaça amb 160 punts. Un total de set espanyols s´han guanyat un lloc en el ´top ten´ mundial, dos fondistes, tres migfondistes i dos marxadors. El marxador Jesús Angel García Bragado, que ha ocupat la sisena plaça en el rànquing universal en els 50 km. marxa és el millor situat. La llista la completen José Antonio Redolat i Andrés Díaz, setè i vuitè en 1.500 metres, ´Paquillo´ Fernández, setè en 20 km. marxa, Toni Peña, vuitè en marató, Luis M. Martín, vuitè en 3.000 obstacles i José Ríos, novè en 10.000 metres. A nivell europeu, només russos (562 punts) i francesos (461) superen Espanya (461), que ha ocupat la primera plaça en fons, la segona en mig fons i la tercera en marxa. LES DONES, EL TALÓ D´AQUILES On Espanya fa aigües és en la categoria femenina, autèntic taló d´Aquil·les de l´atletisme espanyol. Situades en el lloc 51 de la classificació mundial, liderada per Rússia (711 punts), els 7 punts que aporten la hispanocubana Niurka Montalvo (5) i el relleu 4×200 (2) semblen poc bagatge per a les dones espanyoles. En la classificació d´Europa, Espanya (57 punts) ocupa el quinzè lloc en dones; Niurka Montalvo és desena en longitud, la millor situada a la llista continental. No obstant, la palenciana Marta Domínguez és tercera del món i d´Europa en 3.000 metres, prova que no aporta punts ja que no és una distància olímpica.”

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.